10 фрази, които показват, че шефът ви е некадърник

43289
10 фрази, които показват, че шефът ви е некадърник

Признайте си - имало е поне един случай, в който сте поставили под въпрос компетентността на своя началник. Или пък сте се питали дали можете да се развивате успешно под неговото ръководство, ще ви помогне ли в кариерата или ще ви спъне - било поради лична амбиция или пък липса на професионализъм.

Трудно е да се отговори на тези въпроси, защото служителите не виждат всичко, което прави началникът им. Как тогава да разпознаем наистина бездарния ръководител? Сайтът КМ предлага десет фрази, които издават некадърността.

Внимание: пазете се от такива шефове!

Учени от Харвардския университет установиха зависимост между характера на шефа и здравословното състояние на неговите подчинени. Оказва...

1. „Не ви плащат, за да мислите“

А за какво плащат тогава? Особено на хората, които са наели, за да вършат неща, малко по-сложни от почистването на офиса? Можем да преведем тази фраза така: „Не ми харесват разсъжденията ви, защото изобщо не обичам, когато околните са по-умни от мен!“.

2. „Това е твой личен проблем“

На никого не му пука, че ти е потекла кръв от носа и трябва да отидеш на лекар, или че се налага да вземеш детето от детската градина, ясно? Разбира се, всичко се случва – понякога началникът наистина не е длъжен да ви решава личните проблеми. По-лошото е друго – тази фраза е много любима на мениджърите, които само преди няколко месеца едва ли не ви целуваха ръцете, за да отложите отпуска си заради провалящия се проект. Или ви звъняха, за да ви карат с приятни обещания за бъдещето ви да работите в почивните дни, за да им помогнете. Другия път не забравяйте да си изключите телефона. Нека директорът сам се оправя с личните си проблеми.

Как да навиете шефа си за по-висока заплата

Интервюто за работа е минало добре и работата е ваша. Сега идва трудната част – да преговаряте за заплатата си. „Това са пр...

3. “Това е работа и никой не ви е обещавал, че ще бъде интересно“

Вярно, повечето от нас не работят в цирка. И за мнозина работата носи първо пари, а чак след това радост. Лошите мениджъри от цял свят обаче се отличават с това, че не умеят да разпределят работата така, че всеки да получи нещичко, което да му е поне малко интересно. На тях дори не им се струва, че са длъжни да мислят за такива глупости.

Разберете дали шефът ви е некадърник в Expert.bg!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com