10 истински кратки истории, които ще ви усмихнат

196966
10 истински кратки истории, които ще ви усмихнат

В този мрачен есенен ден са ни нужни повече усмивки, които да ни накарат да забравим за дъжда навън. Тези кратки десет истории за любовта имат силата да ви накарат да се замислите за важните неща от живота и дори да оцените есенния дъжд, потропващ по перваза. Препоръчваме историите да се четат с чаша топло и ароматно кафе в ръка.

Времето е без значение

Докато чаках автобуса, забелязах една възрастна двойка до мен, които гледаха един в друг почти през цялото време. Можеше да видиш, че те имат нещо специално помежду си. Чух как мъжът спомена, че днес е годишнината им и аз не се стърпях да кажа "Сигурно ви се струва, че сте заедно от цяла вечност. Колко години са всъщност?" Тогава жената се засмя и ми каза "Всъщност... ние сме заедно от 5 години. И двамата сме минали през какво ли не, явно Господ е решил да ни събере за един последен опит."



Онази мелодия

Наскоро се навършиха 10 години откакто баща ми почина. Всяка вечер той ми тананикаше присписвна мелодия, която обожавах. Когато станах на 18 и той се лекуваше от рак в болницата, аз бях тази, която припяваше любимата ни мелодия. От тогава не я бях чувала... до снощи, когато двамата със съпруга ми лежахме в леглото и се гледахме един друг. Тогава в тишината той започна да тананика познатата мелодия, която той знаел от неговата майка. Усмихнах му се с цялото си сърце.



По списък

Имам навика да се ровя из старите неща на майка ми. Миналата седмица намерих интересно листче в една от тетрадките й от гимназията. Листчето представляваше списък с качества, които би искала приятелят й да притежава. Списъкът е точно копие на всичко, което е баща ми днес.

10 вдъхновяващи цитата за по-позитивен живот

Да се смеем повече, да обичаме по-силно, да бъдем себе си, да бягаме от познатото, да търсим новото и да откриваме това, което не сме и...



Пилешка супа

Днес получих обаждане от майка ми, когато бях на работа. Каза ми, че си остава вкъщи, защото е пипнала неприятен грип. На връщане от работа се отбих в една закусвалня, за да й купя от любимата пилешка супа. На опашката видях баща ми, който освен, че беше купил супа, носеше и любимата й книга - за да не й е скучно у дома.



В далечината

Онзи ден, докато се разхождах из улиците, забелязах в далечината на един балкон двама души. Очевидно бяха двойка, наслаждаваха се на компанията си и се смееха толкова шумно, че успявах да доловя дори това. Когато се взрях по-внимателно спрях на място и онемях. Това бяха родителите ми, които бяха разделени от 8 години.



Най-важният спомен

10 прекрасни цитата за истинските пътешественици

Да пътуваш - онова чувство на свобода, което изпълва дробовете ти всеки път, когато си поемеш въздух, наслаждавайки се на пътя или на г...

Медицинска сестра съм. Работя в дом за възрастни хора и имам един любим пациент, който за съжаление е болен от Алцхаймер. Рядко помни името си, често забравя какво е казал преди минута и редовно бърка стаята си. Единственото, което помни всяка сутрин е жена си. При всяко нейно посещение я посреща с "Добро утро, моя прекрасна Кейт".



Писма

Днес, почти две години след като аз и съпругата ми се разделихме, решихме да се видим. Вече не се карахме и говорехме като приятели. Вечерята продължи 4 часа и накрая тя ми даде голям плик с 20 писма в него, които била писала до мен през тези две години. Имаше и малка бележчица отгоре, която гласеше "Писмата, които не изпратих, защото бях твърде горделива."



50 години

Аз и съпругата ми сме заедно от 50 години. Наскоро тя ме попита дали съжалявам за нещо, а аз й отговорих "Да, за това, че не те срещнах дори по-рано".

10 житейски истини от Чарлс Буковски

В живота всички трябва да имаме една единствена цел - да го изживеем максимално пълноценно. Едва тогава ще сме щастливи и ще можем да з...



Заедно

Наскоро ми се наложи да обяснявам на малката си дъщеричка, че се налага да се местим от голямата ни къща в малък апартамент. Трябваше да обясня, че нямам работа и докато това не се разреши, оставаме там. Тя ме гледаше с недоумение и попита "Заедно ли се местим всички?", "Да", отвърнах и аз... а тя каза: "Тогава какъв е проблемът?"



Дъщеря ми

Вчера дъщеря ми се ожени за момче, с което аз й забранявах да се вижда, когато беше на 15. Докато вървях с нея към съпруга й, тя ми прошепна "Благодаря ти, че ми забраняваше да се виждаме. Така ми се искаше още повече да съм с него."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно