10 книги, перфектни за студен есенен ден

227448
10 книги, перфектни за студен есенен ден

Студеното време е идеалното време, в което да се отдадем на любимите си занимание у дома на топло. Четенето е едно от тези неща, които са най-приятни, когато навън вали и е толкова студено, че не ни се прави нищо друго, освен да се пренесем в света на книгите.

Тези заглавия са най-продаваните у нас тази година и има защо да се прочетат:

1. Не казвай сбогом, Джилиан Флин

Тази книга е екранизирана и в момента филмът се върти по кината. Почти винаги книгите са по-хубави от филмите и ако резюмето ви грабва, препоръчваме първо да се насладите на книгата.
Съпругата на Ник изчезва точно в деня на петата им годишнина и всички улики сочат, че изчезването й е свързано именно с него. В стремежа си да докаже, че е невинен, той се оплита в собствените си мрежи, в които се оказва, че е намесена и любовница. Но наистина ли един съпруг може да убие жена си или всичко е лъжа? (Още за книгата)



2. Под небето на Тоскана, Франсис Мейс

Още една екранизирана творба, която си струва да бъде прочетена. Тази книга е истински рай за пътешествениците, които ще могат да се пренесат в Италия и то по начин, който не биха забравили. Франис има уреден живот на преподавател в Америка и изведнъж решава да зареже всичко, за да замине в сърцето на Тоскана. Запленена от италианската природа, местния колорит и вкусната храна, тя се впуска в едно приключение, с което ще опознае истинския дух на тази страна. (Още за книгата)



3. Книжарничката на острова, Габриел Зевин
Самото име на книгата напомня на приказка и сюжетът е точно такъв. Животът на Ей Джей е далеч от това, за което винаги е мечтаел - жена му загива при катастрофа, книжарничката му едва се издържа от продажбите и нищо не е така, както трябва да бъде. Докато един ден в книжарничката му не се появява един изключителен подарък, който ще промени всичко и ще го накара да погледне живота с други очи.

Незабравими цитати на Оскар Уайлд

Животът не може да се опише и обясни напълно с думи, но има хора, които успяват да доловят най-значимото от него и да го кажат така, че...



4. Последното писмо от любимия, Джоджо Мойс

Сигурни сме, че ако сте чели предишната книга на Джоджо Мойс "Аз преди теб", няма как да не сте останали впечатлени от силната й история. Историята в новата книга също е много въздействаща - жена, която се буди от дълга кома и не си спомня почти нищо за живота. Връща се у дома и всичко й се струва непознато - не помни съпруга си и къщата, в която е живяла с години. Един ден, ровейки се из вещите си, тя намира любовно писмо, което ще й припомни за силно преживяване от миналото... но с кого? (Още за книгата)



5. Скритият дар, Джериес Авад

Всеки от нас понякога има нужда да повярва отново в добротата на хората и да преосмисли ценностите от живота. Тази книжка е идеална за целта и може да ви покаже много истини. Ако обичате кратките и поучителни истории - това е вашето четиво за лошо време.



6. Хиляди сияйни слънца, Халед Хосейни

10 истински кратки истории, които ще ви усмихнат

В този мрачен есенен ден са ни нужни повече усмивки, които да ни накарат да забравим за дъжда навън. Тези кратки десет истории за любов...

Тази книга за поредна година остава сред най-търсените и четените на пазара. Историята, описана в нея, е невероятна и докоснеш ли се веднъж до нея, няма как да я забравиш. Това е разказ за живота на две жени, събрани под един покрив по време на опустошителната война в Афганистан, белязана с измамата на един деспотичен мъж. Двете жени са от два различни свята, които малко, по малко се съединяват в един.



7. В черно като полунощ, Тери Пратчет

Тифани Сболки е истинска вещица, която смята, че е от голяма помощ за хората в Кредище. Макар че тази помощ май се свежда предимно до превързване на рани и рязане на ноктите на краката на старици, за което не е нужна кой знае каква магия. Самата тя не подозира колко скоро ще трябва да се захване с истински страшните магии...



8.  Последната тайна, Жозе Родригеш душ Сантуш

Сложен и заплетен сюжет за едно убийство на историчка във Ватиканската библиотека, разследвано от професор Томаш Нороня. Той не само е последният човек, разговарял с жертвата, но и сред малцината, способни да разтълкуват странното послание, оставено от убиеца.

7 приказни сладкарници, перфектни за студен есенен ден

Есента е красив сезон и е идеален за дълги разходки по пъстрия килим от есенни листа. Захладнее ли обаче най-хубаво е да намериш уютно ...



9. Птича песен, Себастиан Фолкс

Изключително емоционална книга, която разказва за любовта, секса, оцеляването и смъртта. Млад англичанин пристига в северна Франция през 1910 г. и се влюбва в нещастно омъжената Изабел. Връзката на двамата е обречена, защото светът е на прага на жестока война и той трябва да замине като доброволец на Западния фронт.



10. Да продължа без теб, Хорхе Букай

Един от най-четените автори през последните години, който е способен да каже най-големите истини от живота с най-простичките думи. И тази книга крие много отговори на въпроси, които бихте искали да знаете за отношенията между хората и какво е нужно, за да преодолееш една раздяла. (Още за книгата)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com