10-те най-скъпи ястия, които богатите ядат

31159
10-те най-скъпи ястия, които богатите ядат

Трудно ни е да скрием почудата си за цените на следващите 10 изискани блюда. Най-вероятно, ако притежавахме милиони, нямаше да ни се струва толкова невероятно да пръснем 4000 долара за едно ястие. Предвид това, че живеем в България и спестяваме цяла година, за да отидем на море лятото, няма как да разберем какво е да дадеш толкова много пари за... храна.

10. Гъби мацутаке - 1000 долара. Могат да бъдат намерени в Азия и Северна Америка. Обикновено са скрити под паднали листа в гората, но са изключително рядък вид, познат и с латинското наименование Tricholoma matsutake.

9. Поничка - 1000 долара. Творение на главния готвач Франк Тиджейк, което включва крема сирене, годжи бери и малко количество бял трюфел.

8. Омлет - 1000 долара. Обикновено за омлета са нужни само няколко яйца. В американския хотел "Паркът Меридиен" допълват омлета с месо от омар и 10 грама черен хайвер. През изминалата година е имало само 12 поръчки на този специалитет.

7.  Порция печено говеждо - 2800 долара. Говеждото место е предпочитано поради високия си процент омега-3 и омега-6 мастни киселини. В Хиого, Япония, кравите получават бира и всекидневен лек масаж, затова пържолата от месото им излиза толкова скъпо.

6. Порция от четири пъдпъдъчи яйца, пълнени с черен хайвер и настърган бял трюфел - 3200. Казват, че това е един от любимите специалитети на Никол Шерцингер.

5. Пица "Роял 007" - 4200 долара. Както личи от името й, пицата е създадена за почитателите на Джеймс Бонд и съдържа омари, мариновани в коняк, хайвер, доматен сос, прошуто, пушена сьомга, еленско месо и люспи 24-каратово злато. Не се доставя до домовете, въпреки че е имало много запитвания.

Какво обичат да си хапват Водолеите

Водолеите са странни същества, живеещи с една единствена цел, да променят света и да го направят по-добро място за живеене. За съжалени...

4. Десерт с черни дини и сладолед - 6100 долара. Черните дини са изкуствено създаден сорт и се отглеждат само на остров Хокайдо в Япония. Тяхната твърдост и хрупкавост определят и цената им.

3. Десерт с пъпеши и сладолед - 22 872 долара. И в този десерт, както в предходния, цената скача не заради сладоледа, а заради плодовете. Този сорт пъпеши (Yubari King) се отглежда само за няколко човека в света, които имат собствени ресторанти.

2. Предястие с хайвер "Алмас" - 25 000 долара. Много рядък вид хайвер, който се обработва единствено и само в Иран, а източникът му е рядък вид есетра албинос на възраст между 60 и 100 години, която плува в южната част на Каспийско море. Този хайвер, вписан в книгата на рекордите "Гинес", може да се намери едва в пет ресторанта по цял свят или в лондонския магазин Caviar House&Prunier, където се продава в кутийка от 24-каратово злато.

1. Паста с бял трюфел "Алба" - 176 000 долара. Този трюфел се култивира единствено в Италия, и то изключително трудно. Пастата,поръсена с този вид бял трюфел е била специално приготвена за инвеститор от Хонконг и неговата съпруга в един от най-луксозните ресторанти в Дубай - "Нобу".

Източник: highviewart

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com