6 неща, които да носите със себе си на интервю за работа

13186
6 неща, които да носите със себе си на интервю за работа

Интервютата за работа са сред най-стресиращите преживявания. Човек никога не може да се подготви на 100%, тъй като никога не знае какви въпроси могат да хрумнат на мениджъра. А и дори да се епредставил перфектно, винаги може да се появи някой по-квалифициран.

И все пак успешното преминаване през събеседването е задължително, ако искате да израстване в кариерата. А за нещо ще ви помогнат точно шест неща, пише Business Insider. Ето кои са:

Нещата, които да НЕ казваме на интервю за работа

Ако всички ви казват на предстоящото ви интервю за работа просто да бъдете себе си, имайте предвид, че това е лош съвет. На събеседване...

Лист, на който сте принтирали маршрута за пристигане навреме в офиса на компанията - линии на градския транспорт, метро или как се стига с автомобил, за колко време. Много приложения и Google предлагат да изчислят най-доброто време за достигане от точка А до точка Б в града. Експерти препоръчват даже маршрутът да бъде изминат веднъж, предварително. Разбира се, предвидете задръствания и непредвидени обстоятелства, заради които може да закъснеете.

Копия на CV-то. Въпреки прехода от документите на хартия към електронния им вариант - файлове, изпращани по имейла и LinkedIn, много HR мениджъри все още очакват кандидатите да носят при яваването си и хартиени копия на досието. Аманда Аугустин - говорител на TopResume и кариерен експерт съветва хората да предвидят толкова копия, с колкото представители на фирмата ще събеседват, за да им ги раздадат, ако е нужно. Въпреки че се очаква тези лица да имат вече принтирани такива.

Останалите ценни съвети ще откриете в Expert.bg!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com