62 отбора ще се пуснат със своите „сапунерки“

30395
62 отбора ще се пуснат със своите „сапунерки“

В състезанието остават най-смелите и най-сръчните герои на първото Red Bull Soapbox състезание в България. Финалният брой на отборите, които ще се борят за първото място, стигна до 62 коли.

Напомняме, че състезанието се провежда на бул. „Черни връх“, гр. София– в участъка между бул. „Джеймс Баучер“ и бул. „Арсеналски“, като се очаква количките да развият средна скорост между 50 и 60 километра в час. Финалът е малко преди хотел „Хемус“, ще го познаете по арката и купчините сено, с които се обезопасява трасето.

Да си бърз е добре, но да си скандален - още по-добре

Eкспертното жури от местни и международни професионалисти (включително инженер-конструктор, дизайнер и авто-механик) беше изправено пре...

Първата количка, с която ще се тества пистата ще е кенчето на Red Bull, в което, по последна информация, зад волана ще се настани актьорът Деян Донков. С известна доза риск един (а може би двама:) от представителите на журито ще премине през трите прептятствия и стръмния гладък наклон. Към журито от популярни актьори и спортисти, сред които и Сани Жекова, се присъединява „нежната бухалка на независимата музикална сцена“ Миленита.

Тандемът Рачков и Зуека ще са главните водещи на състезанието и ще дават крила на лудите изпълнения на отборите! За посетителите ще има зони за почивка и хапване, детски кът, паркинг за велосипеди, зона за хора с увреждания, боди-арт пункт и възможност да се презаредят с един студен Red Bull.

За домошарите и хората извън София, водещите Емануела Иванова и Евгений Милов ще проследят най-интересното встрани от трасето с анкети към състезателите, зрителите и известните личности. Старт на емисията в реално време от 11:00ч. на www.btv.bg.

Програма

Над 250 заявки за Red Bull Soapbox

Записаните за участие отбори са над 250, а тези които все още се колебаят да подадат заявки за Red Bull Soapbox, са още повече. Затова ...

28 септември 2014

10:00 часа: Отваряне на изложба на количките в  питстоп зоната.

11:00 – 11:30 часа: Стааарт!

15:30 – 16:30 часа - Летящ край на състезанието.

Как да си направим безмоторна кола за Red Bull Soap Box?

Записванията за участие в надпреварата Red Bull SoapBox набират скорост. Най-запалените състезатели вече скицират своите автомобили, за...

21:00 –до изчерване на енергията: афтър-парти в клуб Culture Beat (НДК)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com