7 неща, които не бива да споделяте в социалните мрежи

10412
7 неща, които не бива да споделяте в социалните мрежи

За разлика от периода на навлизането на социалните мрежи, потребителите вече много внимават какво качват в тях. Оказва се, че дори и най-невинните и добронамерени публикации могат да бъдат използвани срещу някого.

Много хора се тревожат повече за начините, по които големите корпорации крадат нашите данни, а не се замислят за това, че те самите „издават“ много повече, отколкото осъзнават. Така че преди да започнете да „споделяте“ лична информация, вижте съветва The New York Times да оставите скрито:

1. Кога сте извън града

Хората не могат да се въздържат да не се похвалят в социалните мрежи колко добре си изкарват по време на почивката си. Това обаче може да ви струва скъпо, защото никога не знаете кой точно следи вашите постинги и как възнамерява да използва тази информация. Тя може да се използва за планиране на обир на жилището ви. Ако толкова много искате да споделите вашето пътуване, направете го след като се върнете. Това е по-малко вълнуващо, но е по-безопасно.

2. Вашата локация

Забраняват Facebook за деца

Социалните мрежи и мобилните приложения за комуникация може да бъдат блокирани за деца под 16 години или да могат да се ползват от тях ...

Ние всички знаем, че смартфоните могат да проследят нашите GPS координати, но знаете ли, че вашият браузър също може да следи къде се намирате? По този начин злонамерени лица могат да съберат още повече лични данни за вас или да ви проследят с цел нападение и грабеж. Ето защо никога не трябва да давате физическия си адрес или телефонен номер в социалните медии дори и да си мислите, че водите защитена комуникация.

3. Поверителна информация

Бъдете внимателни каква информация споделяте в социалните мрежи за бизнеса си или за компанията, за която работите. Това е особено важно, ако сте подписали споразумение за конфиденциалност. Същото важи и ако знаете вътрешно фирмена важна информация: кой ще бъде съкратен през следващата седмица, каква е стратегията на вашата компания за новата година, и така нататък.

Какво друго да не споделяте разберете ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com