9 израза, които интелигентните хора НЕ използват

136430
9 израза, които интелигентните хора НЕ използват

За да не засегнат някого или поради други причини - има няколко често срещани изказвания, които интелигентните хора не използват, пише Entrepreneur.

Ето кои са те...

1. "Изглеждаш уморен/а".

10 неща, които ще ви направят по-умни

Има ли начин да станем по-умни, ако всеки ден полагаме усилия за това? В сайта Quora читатели споделят своите навици като отговор на ...

Мнозина го казват не с лоши намерения и защото искат да са полезни, ако могат някак, но тази констатация най-често успява да засегне човека отсреща, дори сама по себе си да е вярна. Заменете я с въпроса "Как си?", изказан с усмивка и последван от обръщение по име.

2. "Боже, колко много си отслабнал/а!".

Макар за мнозина това да е комплимент, смисълът може да се тълкува двузначно и да се разчете като "Мисля, че си погрознял/а". Вместо това може просто да казвате "Изглеждаш добре" или да не казвате нищо.

3. "Ти си твърде добър/добра за това работно място/ за този човек".

10 научни факта, които ще ви изненадат и ще ви направят по-умни

1. Учени превърнаха текила в диаманти. 2. Куп облаци тежи колкото 80 слона. 3. Розовата зона в очите ни е еволюционен остатък –...

Ако някой страда, заради провалена професионална или лична връзка, по този начин не го успокоявате, защото посочвате, че първоначалният му личен избор е бил лош. По-добре кажете "Те губят!".

4. "Ти винаги..."/ "Ти никога...".

Никой абсолютно винаги или абсолютно никога върши или не върши нещо. Хората не са същества в едно измерение, не опитвайте да ги дефинирате абсолютно. Обикновено такова говорене ги провокира да застават в отбранителна позиция. Ако имате проблем с тях, посочете какво е направил точно другият човек, за да възникне проблема за вас. Може да се каже например "Изглежда ти правиш това често" или "Правиш това достатъчно често, за да се забележи".

Останалите изрази четете в Expert.bg!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com