Американец скъса сухожилие, докато играел Candy Crush Saga

7347
Американец скъса сухожилие, докато играел Candy Crush Saga
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Американец от щата Калифорния е скъсал сухожилие в палеца си, след като е играл на игра-пъзел на смартфона си твърде дълго време, пише CBS News. Случаят е интересен, тъй като такива травми обикновено са съпроводени с остра, силна болка, а мъжът не я е усетил, посочват специалистите, които са го лекували. Според тях случаят показва, че видео игрите имат способността да притъпяват болка и да водят до пристрастяване.

„Трябва да сме наясно, че определени видео игри могат да служат като дигитални болкоуспокояващи“ казва д-р Андрю Доун, съавтор на научния доклад и ръководител на изследователския отдел към Военномедицинския център в Сан Диего. „Трябва да съзнаваме, че с това може да се злоупотреби“.

Ето защо жените живеят по-дълго от мъжете!

Представяме ви няколко снимки, които показват превъзходството на мъжете над жените, дори понякога представителите на силния пол да прил...

29-годишният мъж е посетил лекар заради болка в палеца, като е обяснил, че е играл на играта-пъзел Candy Crush Saga на смартфона си по цял ден между шест и осем седмици. Пациентът е играл с лявата си ръка, използвайки дясната, за да върши други неща. Прегледът е показал, че има скъсано сухожилие, което е трябвало да се оперира.

Д-р Доун изтъква, че играенето на електронни игри трябва да се ограничи до 30 минути дневно. Изследванията сочат, че около един час или по-малко време, прекарано в игра на видео игри може да има позитивни социални и емоционални ефекти, но продължителната игра има обратен ефект. Въпреки риска от пристрастяване и наранявания, болкоуспокояващото въздействие на видео игрите би могло да се използва при определени състояния.

„Независимо, че това е единственият регистриран случай, учените могат да обмислят потенциалната роля на видео игрите при клиничната терапия на болка. Те биха могли да са нелекарствена алтернатива за справяне с болка и неприятни изживявания при медицински процедури, се посочва в последния брой на журнала JAMA Internal Medicine. „Би било интересно да се установи дали различните игри имат различна способност да намаляват усещането за болка“, пише още в научната статия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com