Американска военна база в Аляска била "място на разврат"

33320
Американска военна база в Аляска била "място на разврат"

Американските медии нарекоха военна база в Аляска „място на разврат”. А междувременно правителството на САЩ е сериозно обезпокоено от ръста на сексуалното насилие във войската.

Армията на САЩ е затънала в сексуални скандали. Новият скандал се разгорял в ПРО базата във Форт Грийли, Аляска, където са разположени 26 ракети прехващачи. Срещу командира на базата се води следствие – той е заподозрян в „допускане на прелюбодеяния” и създаването на благоприятен климат за сексуална активност във войската, съобщава NBC News.
Според информацията сексуалните отношения между войниците мъже и намиращите се на тяхно подчинение войници жени във военната база станали обичайни, независимо че това е пряко нарушение на устава. По думите на един от офицерите „това е единственото, което може да се прави на далечната северна база”.

Американски изтребител се разби край Япония

Изтребител F-15 от Военно-въздушните сили на САЩ падна в океана край японската префектура Окинава, съобщава АФП.По данни на японската б...

По-рано президентът на САЩ Барак Обама привика в Белия дом министъра на отбраната и председателя на Комитета на началник-щабовете на ВС на САЩ, за да го информират лично за серията секс скандали, разтресли въоръжените сили.

Обама заявил, че е необходимо да се вземат спешни мерки, за да се възстанови доверието към военните. Министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл призовал младите военнослужещи да не забравят за „културата на уважение и достойнство” и заявил, че сексуалните посегателства и нападения във въоръжените сили са „дълбоко предателство на доверието и свещената клетва”.

Миналата година в армията на САЩ са регистрирани 26 000 случая на сексуални посегателства – с 37% повече, отколкото година по-рано. Този проблем предизвикал загрижеността не само на Белия дом и Пентагона, но и на Конгреса на САЩ, където бил разработен законопроект, насочен към изкореняването на сексуалните посегателства във въоръжените сили на страната. Сега пострадалите могат да подават жалби не до своя непосредствен началник, а до специална военна прокуратура.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това
Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Листата от маруля са перфектна добавка към много ястия, салати и сандвичи. Единственият недостатък е, че салатата може да загуби своята свежест...