Бирата няма да ни помогне да отслабнем, предупреждава специалист

5392
Бирата няма да ни помогне да отслабнем, предупреждава специалист
Снимка: Thinkstock/Guliver

Една бира е равна на поне 100 грама хляб. Това сравнение направи в интервю за предаването „Най-добрите лекари" един от най-добрите нефролози в България доц. Румяна Кръстева, информира "Дарик".

Специалистът, който е част от Клиниката по нефрология в Александровската болница, подчерта, че тези, които искат да отслабнат, няма как да го сторят, ако пият бира. 

10-те заповеди на бирата

Няма по-добър метод за разхлаждане от изпиването на една студена бира. Ако и вие сте почитатели на тази напитка, със сигурност знаете 1...

По думите на Кръстева дневно трябва да пием около 1,8 литра течности, ако тежим 60 килограма. Формулата е 30 милилитра на килограм тегло.

"По отношение на това какви да са течностите - каквито е приятно. Минералните води трябва да се сменят, не може да бъде едно и също. Не е необходимо цял живот да се приема минерална вода, може да се използва чешмяна вода, да се използват филтри и това е съвсем достатъчно. Както водата, така и бирата, която е течност, ще има ефект да увеличи образуването на урината. Но да не забравяме, че в почти всички бири има високо съдържание на спирт като консервант. Ако се изпият 500 мл бира е едно, ако се изпият 4 литра - е друго. Голямото количество бира води след себе си голямо отделяне на урина, а и на микроелементи. И оттам могат да се понижат микроелементите, особено при хора над 70-годишна възраст. Приемането на голямо количество бира при млади жени и мъже, които са свикнали да пият по-често, може да доведе до поява на масивни отоци. Не трябва да забравяме, че бирата има въглехидрати, така че един пълен човек, който има нарушения в обмяната на въглехидратите, трябва да си направи сметката, че с една бира е изял минимум 100 грама хляб. Да не смята, че ако пие само бира, а не яде, това ще му е достатъчно да отслабва", обобщи специалистът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com