Британската кралица търси чистачки на дъвки

22071
Британската кралица търси чистачки на дъвки
Снимка: Getty Images / Guliver

Кралица Елизабет II търси чистач на дъвки, за да поддържа дворците й чисти, съобщава в. "Дейли мейл".

Официална обява за чистач в двореца Холирудхаус в Единбург гласи, че успешният кандидат трябва "да отговаря за отстраняването на дъвки от историческите и държавните апартаменти". Обявата за работа, за която заплащането е 16 000 паунда на година, е публикувана на сайта на британската монархия. Избраният кандидат ще трябва да отстранява дъвки от мебели по четири часа дневно, пише БГНЕС.

"Странно е, че гости в кралските дворци оставят дъвки. Не очаквате хора да дъвчат дъвка, докато ги посещават, още по-малко да ги я залепват на безценните антики или мебели", коментира източник от кралския дворец пред в. "Сън".

"Малък процент хора оставят дъвки в кралските дворци и те трябва да бъдат изчистени", заяви говорител на Бъкингамския дворец. Чистачът, който ще трябва да дава смени и в лондонската резиденция, ще има за задача да чисти цели стълбища в двореца, да оправя леглата и да мие съдовете. Сред другите му задължения ще бъдат чистенето и подреждането на гардеробите, чистенето на всички месингови прибори и уведомяването на иконома за дефекти.

Британската монархия търси също нов помощник готвач за Бъкингамския дворец и реставратор на тапицерията в замъка Уиндзор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com