България разплаква: Как ще ми купуваш храна, нищо не съм направил за теб

29088
България разплаква: Как ще ми купуваш храна, нищо не съм направил за теб

Трогателно, тъжно, истинско - дори в социалната мрежа Facebook реалността може да е твърде ... реална. Представяме ви без редакторска намеса пост в социалната мрежа, в който може да разплаче всеки. Постът е писан от Кристиян Калчев

"Минавайки покрай централен софийски ресторант-пицария, виждам бездомник с торбичка. Колкото повече приближавам толкова по-ясна ми става картинката. Първо си помислих, че се топли на вентилацията, която издухва топъл въздух и пара. И това си го мислех, докато не ми се наложи да мина на метър от просяка.

Затвор и за подпомагащите просяците в Норвегия

Норвежкото правителство подготвя законопроект, който предвижда до една година затвор за всеки, който предоставя подслон, пари за пътува...

Тогава картинката ме шокира... Човекът беше извадил от близкия контейнер стар хляб и стоеше до вентилацията , не за да се топли, а да напоява с парата хляба, който беше изсъхнал. Попитах го "Какво правиш тук, чичо?", а той ми отговаря: "Нищо лошо няма да направя. Само да си стопля хляба и да ми мирише хубаво. Може ли да остана?" Казах му, че не съм собственик, но ако зависи от мен - няма никакъв проблем. Попитах го дали иска да му купя нещо за вечеря, а отговорът му ме остави с буца в гърлот : "Как така ще ми купуваш нещо , господине? Аз не съм направил нищо за теб. А който не работи- не трябва да яде!"

И така, скъпи приятели... Изводът, който сам направих за себе си ,е че просяците в нашата мила Родина са хора с повече морал от много други, които претендират за това."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com