Български бийтбоксъри атакуват Рекорд на Гинес

24994
Български бийтбоксъри атакуват Рекорд на Гинес

Българската бийтбокс общност ще се опитата да бие Рекорд на Гинес за най-масов beatbox. Настоящият рекорд се държи от Google Ирландия с помощта на британските бийтбоксъри Shlomo и Testament. Рекордът е направен в Дъблин на 24 ноември 2011г.

Българските бийтбоксъри, водени от световния шампион Skiller и RedOne, ще разчитат българската публика, която всяка година става свидетел на Финала на The Official Nescafe 3 in 1 Beatbox Battle в центъра на София. Всеки фен на уникалното вокално изкуство на място ще може да се включи към подобряване на рекорда правейки бийтбокс минимум 3 минути.

Skiller: С бийтбокса спечелих интересен живот

Според Skiller съвместната му песен с Елица, Стунджи и Jahmmi Youth "Дзупай, либе босо", която беше едно от трите предложения за Еврови...

„Основните бийтбокс звуци са достъпни за всички, така че ще направим всеки фен в бийтбокс звезда”, отбелязват родните бийтбоксъри.

Тази година финалът на бийтбокс турнира ще се състои на 13 септември (петък) на познатото място пред Паметника на Съветската армия. За трета година партньор на събитието е Столична община. Водещи на събитието ще са Ангел и Моисей. Ангел е един от първите участници The Official Nescafe 3 in 1 Beatbox Battle – финалист през 2009 и 2010 г.

В 7-то подред издание на взеха участие над 70 души. Публиката във специалното фейсбук приложение и жури в състав Skiller и RedOn селектираха 32-ма участника, които да се срещнат в директни елиминации по пътя към финала. 16-те финалисти ще станат ясни в началото на септември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com