Цветята в офиса повишават работоспобността

32056
Цветята в офиса повишават работоспобността
Снимка: Getty Images/ Guliver

Вместо да предизвикват служителите си с брейнсторминг,
шефовете трябва да инвестират в растения за офисите, защото така бързо могат да повишат продуктивността, пише в. "Дейли телеграф".

Експеримент в два големи офиса във Великобритания и Холандия показа, че растенията значително увеличават задоволството от работата, подобряват съсредоточаването и усещането за чист въздух.

Мисълта за смъртта – жизнена необходимост

В продължение хилядолетия много пророци и философи са казвали, че първо трябва да умреш, за да може да се родиш. Помисли за това, че ед...

"Разнообразяването на спартанските офиси с растения повиши продуктивността с 15 процента" - заяви ръководителят на изследването Марлон Ниювенхюист от катедрата по психология на университета в Кардиф - Този извод противоречи на сегашната икономическа и политическа тенденция към ограничаване и насочва към начин за по-приятна, удобна и доходоносна работа в офисите".

Инвестициите в оформлението на офиса се отплащат, като се повишава качеството на живот и производителността на служителите.

"Това пряко оборва разпространената бизнес философия, че семплите офиси с чисти бюра са най-продуктивни" - допълни Ниювенхюист.От предишни изследвания е известно, че растенията намаляват физиологичния стрес, увеличават вниманието и подобряват настроението. Експериментите на учените от университетите на Екстър, Грьонинген и Кунсланд са продължили няколко месеца, като растенията периодично са били махани и добавяни.

Анализите за причините за повишената производителност сочат,че растенията увеличават ангажираността на служителите, като ги правят по-съпричастни към работата физически, когнитивно и емоционално.

Колко дни годишно преминават в приспиването на децата

Родителите губят еквивалента на осем дни годишно във вечерни "битки" с децата, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите о...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com