Църквата помага за добрия секс

38083
Църквата помага за добрия секс
Снимка: Thinkstock

Ходенето на църква може да бъде ключът към добрия сексуален живот, показва ново изследване, цитирано от БГНЕС.

Хората, които редовно ходят на църква, са най-доволни от любовния си живот. Манипулативните мъже също имат успех, особено ако са ревниви или си играят с психиката на партньора си.

Учените от Университета в Порто в Португалия открили, че комбинацията от възрастта, отношението към религията, семейното положение и стилът в любовта (дали е манипулативен, игрив или невинен, например) оказва влияние върху удоволствието от любовта при всеки човек.

Религиозните хора и хората, които често ходят на църква, имат положително отношение към любовния си живот. Това съвпада с резултатите от предишни изследвания за отношението към религията и психичното здраве, удоволствието от живота и сексуалните връзки като цяло.

Хората, които се чувстват по-добре и имат хармонични социални връзки, са по-удовлетворени от любовния си живот, смятат учените. Това е валидно и за хората, които са влюбени, за разлика от тези, които нямат интимна връзка.

Женените и живеещите на семейни начала участници в проучването от всички възрастови групи се наслаждават на по-голяма удовлетвореност в любовта, в сравнение с разведените. Макар че удовлетвореността от любовния живот при мъжете и при жените е една и съща, полът има значение, когато става въпрос за различните стилове в любовта при различните възрастови групи. Възрастните мъже със стил лудус (игриви, манипулативни, които не дават сигурност на партньора си) или тези със стил мания (властни и ревниви) оценяват любовния си живот като най-добър.

В анкетата са участвали 1284 жени и мъже от Португалия на възраст между 18 и 90 години, които са дали оценка на любовния си живот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

С какво се храни лисицата?
С какво се храни лисицата?

Въпреки че лисицата е хищник, нейното меню е твърде богато, като е разнообразено и с растителни съставки. Разбира се, в основата му, така или иначе,...