Джордж Клуни и Амал Аламудин хвърлили 10 млн. евро за сватбата си

67410
Джордж Клуни и Амал Аламудин хвърлили 10 млн. евро за сватбата си
Снимка: Getty Images/Guliver

Четиридневните сватбени тържества на Джордж Клуни и Амал Аламудин във Венеция, включващи коктейлно парти край басейн, вечери в петзвездни хотели и пищен сватбен прием на Канале гранде, стрували 10 милиона евро, съобщава в. "Дейли телеграф".

Над 100 гости, сред които холивудските звезди Мат Деймън, Сандра Бълок и Синди Крауфорд, пристигнаха в града за тържествата. Те започнаха в петък и завършиха в понеделник с гражданска церемония, с която Клуни и Амал Аламудин официално се ожениха.

Окончателната цена на спектакъла включвала и разходите за сватбената рокля на Амал, първите снимки от която излязоха в понеделник на кориците на списанията "Пийпъл" и "Хелоу". Бялата дантелена рокля, създадена от Оскар де ла Рента, беше обсипана със стотици перли и кристали. Тя беше допълнена с дълъг до земята воал.

В цената на сватбата било включено още наемането на водни таксита за отвеждане на гостите към и от различните места на тържествата, стаите, в които отседнали в петзвездния хотел "Киприани", и приема в хотел "Аман" в събота вечер. На него холивудският актьор и британската му годеница размениха неофициално брачни клетви.

Актьорът превози каси от собствената си текила и двойката подари на гостите си iPod-и със специална колекция с любимите им песни. Не е ясно кой е платил за четиридневния сватбен маратон. Италианските медии съобщават, че цялото събитие било платено от бащата на Амал Рамзи, пенсиониран професор от Американския университет в Бейрут. Изглежда обаче зет му, който е един от най-високоплатените актьори в света, също е помогнал за покриването на разходите.

Италианските медии не крият възхищението си от родената в Бейрут Амал, която пристига във Великобритания като дете, след като семейството й бяга от гражданската война в Ливан. Тя е известна адвокатка по човешките права в Лондон. Въпреки че Клуни изглеждаше елегантен в сивите си костюми, "всички погледи бяха вперени единствено в елегантната англо-ливанска адвокатка", пише "Стампа".

Холивудският красавец бил "засенчен" от съпругата си, която изреди няколко удивителни тоалета. Той беше нещо като "придружител" на прекрасната си булка, допълва изданието. Аламудин се превърна в най-новата модна икона в света редом до херцогинята на Кеймбридж, принцеса Рания от Йордания и испанската кралица Летисия Ортис.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com