Ето защо правим случаен секс

26503
Ето защо правим случаен секс
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Дисбалансът в дейността на двете части на мозъка води до пристрастяване към алкохол, сексуална зависимост и склонност към случаен секс, показва ново изследване на американски учени от Университета Дюк.

С помощта на ядрено-магнитен резонанс учените успели да обяснят зависимости към алкохол и секс. Експертите са изследвали сферите на действие на човешкия мозък при стресова ситуация и заключили, че дисбалансът в дейността на двете части на мозъка води до пристрастяване към алкохол секс. Едната част на мозъка е наречена вентрален стриатъм, а другата амигдала.

В първото проучване участвали 759 студенти на средна възраст от 19 години. Установено е, че тези студенти, които имат дисбаланс в активността на вентралния стриатум и амигдалата може да се очаква да развият алкохолна зависимост. Ако активността на двата региона е една и съща, рискът от алкохолизъм е минимален.

Второ проучване анализирало сексуалната активност под стрес. Изследователите интервюирали 70 мъже и жени, които правили случаен секс през последните 11 месеца. При мъжете бил открит същия модел, както при първото изследване с алкохола. При жените сексуалната активност се появява в резултат на повишена активност на двете части на мозъка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com