Феноменален триумф на "Домейн Бойар" на Световната винена сцена

24156
Феноменален триумф на "Домейн Бойар" на Световната винена сцена
Снимка: Домейн Бойар

Известната българска изба "Домейн Бойар" беше наградена със специален трофей от винения конкурс Concours Mondial de Bruxelles 2015 на официалното връчване на медалите на българските винопроизводители от вицепремиера Томислав Дончев и министрите на земеделието и туризма Десислава Танева и Николина Ангелкова, както и лично от директора на конкурса Тома Костенобъл, който дойде специално за церемонията в София. Освен със специалния трофей "Домейн Бойар", си тръгна и с още 8 медала от престижния конкурс, сравняван със Световно първенство по вино.

„Благодаря за възможността да се срещна с някои от най-добрите винопроизводители в България и да опитам едни от най-добрите вина на страната“, каза Костенобъл по време на събитието.

Изби в Плодив се обединиха за първия винен маршрут в страната

Винената индустиря винаги е на фокус. И отново тя попада във фокуса на Actualno.com, след като Пловдив ще е домакин на престижен винен ...

"Домейн Бойар" е един от най-големите винопроизводители в България, а също така и най-големият износител на български вина на западните пазари – Европа, Азия, Америка. Компанията изнася около 70% от своето производство. Брандът се стреми да следва световните тенденции във винопроизводството, а спечелените медали от международни конкурси са доказателство за отличното качество и световно ниво на вината, създадени от екипа на "Домейн Бойар".

Вината на марката носят най-голям брой златни и сребърни медали, а тази година и специална награди от Concours Mondial de Bruxelles 2015 и Mundus Vini. На два от най-големите винени конкурса в света тази година "Домейн Бойар“ печели трофеи. С едно от вината на бутиковата си изба "Кортен", "Домейн Бойар" взима специален трофей за най-добро българско червено вино от Mundus Vini в Германия - виното "Кортен Сира". Наградата е със стойността на двоен златен медал и отличава виното сред всички останали, представени от България. Същото се случва и с QUANTUM Шардоне, участващо на Concours Mondial de Bruxelles. С получените 92 точки то взима не само златен медал, но и трофей за най-добро българско вино, което го отличава като особено добро. По принцип златен медал се дава за вина, получили над 90 точки, а това са само 10% от тези, които участват в конкурса. "Това е изключително важно постижение за "Домейн Бойар" за тази година, защото с тези трофеи вече две наши вина са отличени като особено добри“, заяви Елина Спасова, Директор маркетинг и корпоративни комуникации на "Домейн Бойар". Като брой компанията носи най-много отличия на България всяка година и има изключителен принос за имиджа на българското вино и на страната ни в глобалния винен свят. Българските вина доказват, че са сред най-добрите от света и достойно се нареждат до емблемите от Франция, Испания или Италия.

Актуалност и световно ниво

Международните състезания дават възможност на българските производители да видят къде са позиционирани спрямо последните тенденции във винопроизводството. На тези международни състезания българките вина се борят и с най-големите производители и най-силните изби в света. "Ако твоите вина завоюват златен медал, а още повече трофей, това означава, че си успял да впечатлиш елита на световните екперти и твоето вино да се отличи сред близо 9000 проби от най-добрите вина в света, което е знак, че в България работим в крак със световните тенденции", обясни Спасова. Следвайки тенденциите и запазвайки високото си ниво на качество, "Домейн Бойар" се е установил като най-големият износител на вино от България. Гроздето, което влиза в производството, като и самият производствен процес преминават през обстойна проверка и непрестанни проби.

Китайска фирма търси партньори за износ на българско вино в Китай

Китайската компания „Пърфект Чайна“ търси български партньори за износ на китайския пазар на големи количества качествено б...

Качество, което остава високо

Компанията попада на пазари, където изискванията са едни от най-стриктните, а конкуренцията е изключително висока. Типичен проблем на българските производители е невъзможността да се поддържат стандартите за качество с течение на времето. За щастие, този проблем не само не съществува за "Домейн Бойар", но и компанията поддържа отлично качество и стабилни връзки с партньорите си от чужбина от създаването си до днес.

"Стараем се вината ни да са най-добри във всеки ценови клас. За последните 5 години 3 пъти наши вина са били в топ 100 на best buy вина в САЩ, като най-добра покупка при съотношението „качество-цена“, посочи Евгени Харамлийски, изпълнитлен директор на "Домейн Бойар". "Ние се стремим да покажем с нашите вина най-доброто от българските тероари“, заяви той. Очевидно това е оценено от публиката и затова тази година "Домейн Бойар" спечели и отличието Superbrand в категорията "Вино" за пети пореден път. Нашата марка се ползва с доверие сред винолюбителите.

„Технологичната база на "Домейн Бойар" е едно от основните предимства на компанията, което й дава лидерска позиция сред останалите производители. Тя разполага с най-модерното оборудване, което дава възможност за производство на всички видове и стилове вина с постоянно високо качество. Това е и ключът към дългогодишният успех на избата на нашия и на външните пазари“, обясни Елина Спасова. Тя даде пример с британския пазар, който е основен за компанията и където избата работи с най-големите клиенти вече 25 години. "Това е най-големият пазар на вино в Европа, където знаят много точно какво искат и на каква цена. Не можеш да си позволиш компромис с качеството в нито един момент, защото това може да ти коства загуба на стратегически клиент, а това е равно на милиони бутилки“, добави още Спасова.

Голф сезонът в Правец се откри с турнир за купата на "Домейн Бойар"

С отлично време и прекрасано настроение стартираха играчите в първия за сезона голф турнир в Pravets Golf Club – Domaine Boyar Go...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com