Французи поставиха рекорд - скок от 828 метровия "Бурдж Халифа"

36773
Французи поставиха рекорд - скок от 828 метровия "Бурдж Халифа"

Френските бейсдъмпъри Фред Фуген и Винс Рефе поставиха световен рекорд, скачайки от най-високата сграда в света - 828-метровия небостъргач "Бурдж Халифа" в Дубай, предаде БТА.

Рекордът е осъществен с подкрепата на Дубайската асоциация на парашутистите. Тя е монтирала специална временна платформа за екстремния скок на върха на зданието.

Дубай - хит сред българите за празниците

Дубай е една от хитовите дестинации сред българите, които ще пътуват по време на Коледно-новогодишните празници, показват статистиките ...

Спортистите са скочили едновременно, а след като са направили завъртане около небостъргача, са разтворили парашутите си. Това не е първият скок от "Бурдж Халифа", но досега никой не го е правил от самия връх на небостъргача.

Предишният рекорд е от 2010 година. Тогава Насер ал Неяди и Омар ал Хегелан скачат от височина 672 метра. Година по-късно френският спайдърмен Ален Робер се изкатерва на най-високия  небостъргач в света.

Официалното откриване на "Бурдж Халифа" се е състоя през януари 2010 година. В небостъргача има 163 етажа, на които са разположени хотели, търговски зали, офиси и жилищни помещения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Молитва преди изповед
Молитва преди изповед

Наближава краят на Великденските пости, а те задължително трябва да завършат с изповед за вярващите, които са ги спазвали.  Молитва преди...