Гандалф и Дъмбълдор сключиха брак - в подкрепа на гей браковете

56308
Гандалф и Дъмбълдор сключиха брак - в подкрепа на гей браковете

Магьосниците Гандалф и Дъмбълдор се ожениха, изразявайки по този начин подкрепата си за еднополовите бракове, предаде БГНЕС.

"Сватбата" се състоя в град Топика, щат Канзас. "Младоженеците" бяха актьори, дегизирани като двамата велики магьосници от две от великите фентъзи саги - "Властелинът на пръстените" и "Хари Потър".

"Бракосъчетанието" се състоя в т.нар. "Дом на равноправието", собственост на ЛГБТ организацията Planting Peace. Боядисаната в цветовете на дъгата сграда се намира точно срещу местната баптистка църква, критикуваща остро всякакви хомосексуални прояви.

"Албус Дъмбълдор, вземате ли за съпруг Гандалф Белия и обещавате ли да сте му верен до края на дните си?", обърна се с традиционния въпрос водещият церемонията към директора на училището за магьосници "Хогуъртс", след което попита същото и магьосника от "Властелинът на пръстените".

Идеята за "сватбата" дошла на организаторите от пост на Джоан Роулинг в Twitter. На въпрос какво би станало, ако Гандалф и Дъмбълдор са гейове, авторката на "Хари Потър" отговори: "Тогава биха могли да се оженят в Ирландия", намеквайки за неотдавнашния референдум, в който ирландците казаха "да" на еднополовите бракове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com