Google Street View вече предлага и обиколка на египетските пирамиди

33965
Google Street View вече предлага и обиколка на египетските пирамиди

Google представи изображенията си на пирамидите в Газа в Street View, благодарение на които можем „виртуално“ да разгледаме най-известната историческа местност в Египет, пише The Guardian. Компанията е заснела и други забележителности, сред които пирамидите на Сахара, цитаделата на Саладин и древният град Абу Мена.

Още през 2007 година Google завърши фотографирането на повечето пътища в Европа и Северна Америка, както и на емблематични места като Тадж Махал, но сега за първи път се документира част от Египет. Задачата не е била лесна. Обикновено екипите на Street View заснемат изображния с камера, закрепена на покрива на автомобил, която прави автоматичен запис. Този подход не е бил приложим обаче, заради неравния терен около пирамидите. Вместо това служителите на технологичния гигант, наричани „трекери“ са обиколили района пеш, екипирани с камери на гърба. През египетското лято, когато температурите достигат 40 градуса по Целзий, това е било голямо изпитание както за хората, така и за техниката. „Това същевременно беше и уникален опит за нас, тъй като екипировката ни премина тест за издръжливост на горещина“, казва за Time програмният мениджър на Street View Амита Хатри.

Google Street View слиза под вода

Благодарение на Google Street View за хората е лесно да разглеждат онлайн 360-градусови панорами на различни места по света. Учени от С...

От началото на размириците в Египет през 2011 година чужденците по-рядко предприемат екскурзии в страната, пък било и до пирамидите в Газа. Само 9.5 милиона души са посетили египетските хотели през 2013 година, което е значително по-малко от 14.7 милиона четири години по-рано. Приходите от туризъм са паднали с над 50 процента, а продажбата на билети за древните археологически забележителности са намалели с 95 на сто. Посетителите на пирамидите са шест пъти по-малко в сравнение с 2010 година. Местните жители се надяват, че изображенията в Google Street View ще привлекат отново хората към оригинала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com