Google ще ни хваща, когато лъжем

2984
Google ще ни хваща, когато лъжем

Американската технологична корпорация Google е подала патент за електронна татуировка, която се поставя върху гърлото. Тя ще се свързва се с мобилно устройство и потенциално може да се използва и като детектор на лъжата, пише „Бизнес инсайдър“.

За щастие на всички, които не обичат да говорят истината, татуировката не е постоянна. Тя се прилепва към кожата на врата с помощта на специално лепило.

Данните за нас, с които Google разполага

Нищо не може да остане скрито в интернет. Колкото повече се ровим, толкова повече неща издаваме за нас. Колкото повече регистрации прав...

Основната цел на хай-тек устройството е да позволи на потребителя да говори по телефона, без да се налага да го вади от джоба си. Удобството вероятно ще се усети най-вече от притежателите на по-големите телефони (фаблети), за които не е толкова удобно всеки път да измъкват гигантската джаджа от чантата или джоба. Доволни ще са и потребителите, които трябва да разговарят, докато и двете им ръце са заети.

В патента на Google се загатва, че джаджата може да бъде използвана и от персонала на различни агенции за сигурност, на които им се налага да работят под прикритие в шумна среда – например на спортни събития и политически демонстрации. Лепенката-микрофон ще приема звуковите вълни директно през тъканите на гърлото, като по този начин ще подобри значително връзката и ще изолира шума от околната среда.

Както споменахме в началото тъмната страна на Google татуировката е свързана с поставянето на галваничен датчик (по избор), който ще действа подобно на детектор на лъжата. Той ще отчита, ако кожата промени своя показател на електрическо съпротивление – един от ясните сигнали, че човек се изнервил или че вероятно не говори истината по време на разпит.

Съобщенията от Twitter ще се появяват при търсене в Google

Вероятно е добре да започнете да мислите повече какво пишете в профила си в социалната мрежа Twitter. Това е така, тъй като компанията ...

econ.bg

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com