Играйте билярд, докато пиете бира с приятели за дълголетие

45843
Играйте билярд, докато пиете бира с приятели за дълголетие

Комбинацията от бира и билярд противодейства на остаряването. Тя трябва да бъде насърчавана, съобщи в. Daily Mail. Рецептата беше дадена от британски учени.

Билярдът, който обикновено се играе в тъмни заведения с халба бира в ръка, е идеален спорт за пенсионерите, защото между ударите има достатъчно дълги почивки. Освен това така те се срещат с приятели, т.е. изпълняват препоръката да са социално активни. Бирата помага за ведрата атмосфера, информира БТА.

През лятото бирата не е решение за разхлаждане

Лятото на 2014 няма да бъде запомнено с горещини, а по-скоро обратното с дъждовното и влажно време. Въпреки това, българинът е свикнал ...

Освен това играта откъсва пенсионерите от мрачните мисли за болести и проблеми.

Авторът на изследването Аске Ласен от университета на Копенхаген дори препоръчва билярдът с бира да бъде включен в препоръките на Световната здравна организация (СЗО) за активно остаряване.

"Трябва да имаме по-широка представа за здравето и активното остаряване, която да отчита какво обичат да правят възрастните и какво се отразява положително на ежедневието им, на качеството им на живот и на здравословното им състояние", изтъква Аске Ласен.

Той подчертава, че е важно да не се поставят всички възрастни под общ знаменател, защото някои занимания са немислими за едни, но за други са съвсем естествени.

Да вдигнем наздравица на Международния ден на бирата

Бирата е третата най-популярна напитка след водата и чая, съобщават от най-голямата международна платформа за доставки на храна foodpa...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com