Японска художничка заплашена със сурово наказание - вижте защо

30686
Японска художничка заплашена със сурово наказание - вижте защо

Обвинения в непристойно поведение бяха повдигнати срещу 42-годишната японска художничка Мегуми Игараси, която прави художествени обекти, изобразяващи собствената ѝ вагина, предаде БГНЕС.

Според придобита по време на следствието информация Игараси предлагала за клиенти работите си в сексшоп в Токио. Освен това тя разпраща по интернет на други хора файлове с цифрови данни, въз основа на които мераклиите могат да сътворят на 3D принтер модел на вагината на художничката. Сред произведенията ѝ има, например, кану, в което отворът за гребеца е копие на нейната женственост.

За първи път Игараси, известна с псевдонима си Рокуденасико, беше арестувана през юли 2013 г., но бързо беше пусната на свобода. Задържането й от властите доведе до активно обсъждане на законите, наказващи гражданите на Страната на изгряващото слънце за непристойно поведение. Художничката отново беше задържана през декември и от тогава тя се намира в ареста. Пред съда тя изчела предварително подготвено заявление, съобщи в. "Асахи". "Смисълът на моите произведения е в това да се посмеем хубавичко, доколкото те съдържат изображения на изящно украсени полови органи. Тези творби не са непристойни", твърди Рокуденасико.

Японските закони забраняват изобразяването на гениталии и в средствата за масова информация такива деликатни детайли обикновено биват ретуширани. Ако Игараси бъде призната за виновна, тя може да получи присъда от затвор до две години и глоба над 20 000 долара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com