Как да четем мислите на човека срещу нас

167579
Как да четем мислите на човека срещу нас

Очите са огледалото на душата. Достатъчно е да се вгледате само няколко секунди в чужди очи, за да знаете какво точно мисли мозъка.

Ето няколко трика, които ще ни помогнат да четете мислите на човека срещу нас.

Само 8% от хората на Земята могат да открият 20 лица на снимката

Малък тест, който ще провери колко сте наблюдателни. В картината, която виждате са скрити 20 лица - в планините, в облаците и в скалите...

1. Усилено мислене.

Попитайте коя е столицата на България и вероятно ничии зеници няма да се разширят. Но ако някой поиска да ви обясни правилата на бейзбола, неговите зеници ще станат двойно по-големи.

2. Мозъкът е претрупан с информация

Когато мозъкът на респондента работи на 100% от капацитета, тогава зениците му са значително по-малки и събрани.

Учени превърнаха женски мозък в мъжки

За това как в пренаталния (вътреутробен) период мозъкът на повечето животни придобива полови характеристики, до скоро нямаше много инфо...

3. Проблем с мозъка

Първата работа, която ви проверяват след тежка катастрофа са очите, които се осветяват с лампичка. Ако зениците ви са равни, овални и реагират на светлина тогава са нормални. В противен случай, мозъкът е увреден.

4. Интересуват ме

На група респонденти са били дадени 3 различни романи - неутрален, еротичен и "кървав" роман с описателно мъчение. В началото зениците се разширявали при всички 3 романи, но останали отворени само при последните два - тези с мъченията и интимните сцени.

5. Развълнуван съм

Ето къде се случва любовта в мозъка (СНИМКИ)

Екип от американски и китайски учени представиха първото изследване за това, как любовта променя човешкия мозък. Неврофизиолозите създ...

И мъжките и женските зеници се разширяват при интимна възбуда. Но понякога разширените зеници са знак, че човек се интересува от интимност, без да се възбужда.

6. Гади ми се

Както зениците се разширяват при интимна възбуда, така се събират, когато видят нещо отвратително. Респондентите, които са гледали снимки от нараняване за момент се разширяват, но след няколко секунди се свиват за да избегнат тревожните снимки.

7. За кого гласуваш

На всеки човек, ако му покажете снимка на политик, който му е по сърце, зениците ще се разширят. В противен случай, ако му покажете снимка на някой, който презира, те ще се съберат.

20 разлики между женския и мъжкия мозък

Жените и мъжете се различват по толкова  неща, че често се чудим кои са ни допирните точки всъщност. Заложено ни е да сме такива и...

8. Имам болка

Респондентите, които са изложили на лек електрошок имали разширяване на своите ученици с 0.2mm. Но при силните болки числото се увеличава.

9. Дрогиран съм, а вие вероятно знаете и с какво

Някои наркотици като алкохола и опойващите вещества събират зениците, а други като кокаин, амфетамини и LSD ги разширяват. Всички зеници разширени над 3mm до 6,5mm са съмнителни за полицията, пише "За жената".

10. Разкриват душата

7-те най-популярни мита за човешкия мозък

Какви ли не „доказани факти” за човешкото тяло се предават от уста на уста. Огромна част от тях обаче са просто измислици и...

Очите буквално разкриват личността, особено ако изучавате малките линии в зеницата. Ако те изглеждат като тези под номер 1, имате работа със спокоен и добър човек. Ако изглеждате като тези под номер 3, внимавайте, защото вашият събеседник е особено буен.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com