Как да разпознаем самоубиеца

8412
Как да разпознаем самоубиеца
Снимка: Getty Images / Guliver

Учени са установили основните критерии, благодарение на които роднините на един или друг човек могат да разберат, че той е склонен към суицид.

Изследователите са представили резултатите от своята работа на конференцията на специалистите по невропсихофармакология 28th ECNP Congress.

Лекуват ли се суицидните мисли?

По причини, които вечно се изплъзват, мнозина от нас се стремят към самоунищожение. В последно време от суицид хора умират по-често, от...

Както твърди статистиката, самоубийствата се явяват изключително разпространена причина за смърт сред младите хора – всяка година доброволно си отиват от живота около 800 000 души, а опити да извършат самоубийство правят 20 пъти повече хора.

Във Великобритания суицидът заема първо място сред причините за смърт на мъже под 35 години.

Психолозите твърдят, че са успели да установят редица признаци, присъщи на човека, който може да се реши на отчаяната крачка, но потиснатото състояние не се отнася към тях.

Основните три пункта гласят: ако човек е склонен към рисковано поведение – например бързо шофиране, намира се в състояние на психомоторна ажитация – постоянно си дърпа дрехите, потрива ръце или тропа с крака по пода, когато седи, а също проявява склонност към импулсивни действия, това значи, че той се е приближил с 50% към извършването на опит за суицид.

Професиите, които най-често водят до самоубийство

Стрес, натоварване, напрежение, понякога в комбинация с ниско заплащане – това са част от факторите, които обуславят факта, че са...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com