Как да се изправите на крака след провал

12146
Как да се изправите на крака след провал

Провалите са нещо изключително неприятно, но са понякога са неизбежни. Според психолога д-р Брус Грейсън те дори могат да ни бъдат от полза.

Неуспехът има последствия за развитието ни като личности. Той може да задейства прехода от търсене на краткосрочно щастие към търсене на щастие в дългосрочен аспект. Как да стартирате защитната си стратегия при провал? Грейсън, цитиран от Open Forum, дава 9 съвета за целта:

Защо не ви върви в живота според ЗОДИЯТА

Всички ние имаме моменти, в които ни се струва, че целият свят върви против нас, докато накрая не се окаже, че ние самите сме тези, к...

1. Не потъвайте в мрачни мисли. Най-лесно "изплуват" тези, които имат чувство за хумор. Потърсете спасение в този модел на поведение. Важно е да почувствате кога започвате да се отнасяте прекалено сериозно към себе си. „Страхът от неуспех може да ни парализира и да ни навреди трайно – казва личният коуч Стивън Бърглас. Когато някой от моите клиенти казва: „Ще умра, ако не спечеля това състезание”, аз веднага питам: „Наистина ли? Още, докато си на корта, или по-късно, от срам?” И това моментално освобождава моят клиент от парализиращия страх на неуспеха".

2. Присъединявайте се, не се стеснявайте! Съществува огромно количество сайтове и клубове, обединяващи хора, преживели някакъв провал. Влезте в това общество, не дръжте всичко вътре в себе си. Поговорете си с приятели по нещастие.

3. Изпитвайте вина, а не срам. Разликата между вина и срам е в това коя причина посочваме пред себе си за провала. При вината причината е „стана така, защото направих това...." Причината за срама е „аз просто съм такъв...”. В този случай вие просто се предавате, обричате се сами на бъдещи провали и няма да предприемете никакви усилия, за да ги избегнете.

4. Култивирайте оптимизъм в себе си. Както казва Хамлет, нищо не е хубаво или лошо, просто нещата са такива, каквито ги мислим.

12-те правила на успеха според Джон Рокфелер

Днес името Рокфелер е нарицателно за голямо богатство. И с право. Джон Рокфелер (1839 - 1937 г.) е американски предприемач, осъществил...

Останалите 5 начина да се изправите на крака след провал може да откриете в expert.bg!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Молитва преди изповед
Молитва преди изповед

Наближава краят на Великденските пости, а те задължително трябва да завършат с изповед за вярващите, които са ги спазвали.  Молитва преди...