Как да се справим с негативните хора

18948
Как да се справим с негативните хора
Снимка: Thinkstock/Guliver

Всички сме изпитвали страничните ефекти от комуникацията с негативни колеги, познати или партньори. Може би работите с някой, който непрекъснато се оплаква, но предприема нищо, за да се справи с проблемите си. Или имате приятел, който говори против другите и създава драма. Какъвто и да е случаят, тези хора могат да ви повлияят много зле, пише Enterpreneur.com. Ето как да се справите с тях:

Поставете граници. Не се чувствайте длъжни да стоите и да слушате безкрайните им оплаквания. Дистанцирайте се, доколкото можете. А ако все пак ви се налага да общувате с тях, старайте се да е максимално кратко.

12-те правила на успеха според Джон Рокфелер

Днес името Рокфелер е нарицателно за голямо богатство. И с право. Джон Рокфелер (1839 - 1937 г.) е американски предприемач, осъществил...

Негативните служители – вън. Дори един зле настроен човек в екипа ви може да прехвърли отношението си върху всички останали. Срещнете се на четири очи, обяснете му къде е проблемът и му дайте шанс да се промени. Ако това не се случи, може би е време да го освободите.

Избирайте битките си. Не влизайте в спор за всяко дребно нещо, което ви подразни. Освен че самият вие ще паднете жертва на негативизма, ще направите и лошо впечатление. Контролирайте емоциите си и се старайте да предотвратите ескалация на напрежението.

Останалите три стратегии за справяне с негативните хора прочетете тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com