Как да си гарантирате самотата

48760
Как да си гарантирате самотата
Снимка: Thinkstock

Някои хора, страхувайки се от трудностите, които могат да възникнат в отношенията, несъзнателно прилагат определени стратегии, които им дават възможност да избягат от отношенията като такива. Ето кои са най-разпространените сценарии.

Да чакаш идеалния партньор

Когато на детето му е скучно в училище

Детето е разсеяно, не си пише домашни, не слуша учителите. Как да му помогнем да се концентрира върху уроците? Отсъстващ поглед, безпок...

Зад търсенето на идеалния партньор се крие стремежа да бъдат възпроизведени отношенията на собствените родители, които в детството са ни се стрували съвършени. Но тази мечта е недостижима, тъй като идеални партньори не съществуват и е нереално да срещнеш подобен човек. Всъщност, дори да се появи… в него със сигурност може да бъде открит някой недостатък.

Да изисквате да се грижат непрекъснато за вас

Да се държиш от позицията на човек, който винаги има нужда от помощ, означава, че не искаш да пораснеш, оставайки капризно дете, на което всички са длъжни. Добра стратегия да отблъснеш всички възможни партньори: дори най-отзивчивите и търпеливите от тях също може да имат нужда от подкрепа и не винаги са готови да изпълняват нечии капризи.

Да се съмняваш във всичко

Защо европейци и американци отиват на "джихад"?

Президентът на САЩ Барак Обама обеща да унищожи "Ислямска държава", но за целта той ще трябва да убие и не малко свои съграждани и ...

„Дали ме обича? А аз?” Това е тактика на нашето подсъзнание, което ни защитава от страха да се привържем прекалено към партньора. Напрежението и вечното съмнение в очите са надежден начин да прогоним и най-доброжелателния човек.

Да не се откажеш от нито един от навиците си

Да искаме да ни обичат такива, каквито сме, е абсолютно законно. Но отказът да уважим начина на живот и навиците на другия, и съответно да правим компромиси, са несъвместими с понятието – съвместен живот.

Да се вкопчиш в миналото

Доколко гените определят щастието ни?

Имате двама приятели. Да ги наречем Миро и Петър. Те нямат сериозни проблеми и живеят в еднакви условия. Миро, обаче е хронично нещасте...

Психоанализата твърди, че първата ни любов – към родителите – влияе на бъдещия ни избор. Баща ви не ви е обичал, както сте искали? Майка ви ви е задушавала с любовта си? Така понякога избираме подобни партньори и естествено – бягаме от тях!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com