Как да удължите живота на лаптопа си

22255
Как да удължите живота на лаптопа си

Като всеки нов революционен продукт, в началото лаптопите бяха доста скъпи. После цените им намаляха, но въпреки това преносимите компютри все още са голяма инвестиция. Те струват скъпо и могат да ви създадат големи главоболия, ако "умрат" внезапно или се наложи да бъдат сменени, пише manager.bg.

Това коментираха авторите на "Хъфингтън Пост". В сайта си те публикуваха 10 препоръки, които могат да помогнат на потребителите да удължат живота на лаптопа си. Списъкът на представените от тях трикове е съставен след консултация с 6 от най-високо оценените сервизи за поправка на лаптопи в Ню Йорк.

Знаете ли, че тези телефони имат тайно меню

Какво се крие в тайното меню на Samsung Galaxy смартфоните? Собствениците на Samsung Galaxy смартфони имат възможност да получат достъп...

Как най-лесно и най-евтино можем да направим така, че лаптопът ни да продължи да работи по-дълго? Предлагаме да ви припомним съветите на експертите:

Бъдете внимателни, когато включвате кабела с електрическото захранване в лаптопа. Освен ако не сте с лаптоп на Apple, където връзката е магнитна, моля поставяйте спокойно и без много натиск кабела в кръглата или правоъгълна букса.

Почиствайте системата си за охлаждане с компресиран въздух. Такъв въздух се продава в бутилки. Използвайте го веднъж месечно, за да чистите вентилатора на лаптопа си. Разглобявайте компютърната машина, ако можете, и премахвайте от вентилатора й частици прах, коса или парчета от храни като чипса, с които "традиционно" се задръстват отворите на преносимите компютри.

Не използвайте лаптопа, докато сте в леглото. Ако можете да избегнете това, моля, не го правете! Когато сложите устройството върху мекия материал на завивката си, вие блокирате вентилационните отвори на дъното му. Той не може да засмуква въздух и започва да загрява.

Помислете да купите охлаждаща подложка с вентилатор. Не са скъпи. Колкото повече снижавате температурата на лаптопа, толкова по-дълго ще живее той.

Мобилните приложения, които трябва да имате

Ако се занимавате с бизнес или просто сте зает човек, то смартфонът със сигурност е една от най-важните вещи за вас. Използвате ли об...

Набавете си CCleaner, използвайте го. Тази отлична безплатна програма за почистване и оптимизация на системата се инсталира на Mac или PC. Във всяка секунда, която прекарвате пред компютъра, дори като вършите елементарни неща, той работи здраво. Това означава, че може да се напълни и задръсти с т.нар. temporary files, с история, "бисквитки" и др. Можете да го почистите с този много удобен инструмент.

Поставянето на чаши с течности за пиене като кока-кола, кафе, чай, бира, вода, сок, е опасно за живота на лаптопа. Толкова е просто. Не го правете! Не яжте до лаптопа. Ако не сте разливали върху него нищо, знайте, че е въпрос на време. Течностите съсипват електрониката.

Почиствайте екрана си правилно. Когато той се наслои с прах, не грабвайте първия химически препарат. Вземете две кърпички, едната напоена с малко вода, другата суха. Почистете монитора с навлажнената, след това го забършете със сухата, за да не останат петна. Ако сте решили да употребите препарати, използвайте обозначен почистващ препарат за LCD повърхности.

Управлявайте живота на батерията. Използвайте до "пресушаване до дъно" цялата батерия на лаптопа си от време на време. Повечето производители препоръчват да се използва компютъра докато батерията му напълно се изхаби поне веднъж месечно. Не дръжте лаптопа включен в електропреносната мрежа непрекъснато. Това може да скъси живота на батерията.

Набавете си антивирусен софтуер (Spybot, AVG Free, Avast, Malwarebutes, Microsoft Essentials).

Как НЕ трябва да зареждаме смартфона си

В днешно време повечето хора в развитите държави ползват смартфони. Основният минус на тези устройства е, че батериите им не са издържл...

Обновявайте лицензираната си операционна система Windows. Правете "ъпдейти". Тези поправки са от решаващо значение за сигурността. Обновявайте своята ОС и ако сте с Mac - историята помни, че бяха открити бъгове и в нея.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...