Как да впечатлим някого за 30 секунди?

30441
Как да впечатлим някого за 30 секунди?
Снимка: Thinkstock

Знаете ли, че когато се запознавате с нов човек, на подсъзнателно ниво той си съставя мнение за вас само за няколко секунди? Затова независимо дали търсите работа, набирате пари за някоя кауза или сте лидер на организация, е изключително важно да направите добро първо впечатление. Сайтът Inc.com представя няколко трика, чрез които можете да направите това само за половин минута.

1. Предотвратете реакцията „борба или бягство" 

Африкански мъдрости, които ще ви накарат да се замислите

Древните африкански народи са пълни с обичаи, поверия и пословици, които предават през поколенията и които служат като житейски насоки....

В първите няколко секунди от една нова среща, хората са подвластни на инстинктивните реакции. На мига, всеки несъзнателно преценява другия. Тази преценка се определя от това колко безопасно се чувства човек, затова внимавайте какви първоначални сигнали излъчвате и се уверете, че не са заплашителни. 

2. Не преминавайте границите 

Уважавайте личните пространство и граници на околните. Ако не знаете какво да правите, следвайте движенията на събеседника си – ако той се приближи, направете го и вие; ако се отдръпне, последвайте примера му. Не забравяйте, че границите на личното пространство варират между различните култури. 

3. Оправдайте очакванията

 В бизнес средите първото впечатление винаги е примесено с някакви очаквания. Очакваме хората да се окажат такива, каквито си ги представяме заради тяхната репутация или от телефонните разговори, имейлите и съобщенията. Очакваме свързаност на цялостния образ, който имаме за тях, но когато очакванията не бъдат оправдани, сме разочаровани и объркани. Не е сега времето да правите изненади, разкривайки някоя нова страна на характера си.

45 съвета от столетници с млад дух

Да доживееш до 100 години - за едни щастие, за други... проклятие. Истината е, че ако се чувстваш добре и си здрав, възрастта няма ника...

4. Внимавайте с езика на тялото 

Езикът на тялото е по-важен дори и от думите, които изричаме, защото хората забелязват преди всичко него. Дръжте се така, че да усетят вниманието и отвореното ви сърце. Старайте се лицето ви да показва авторитетност в комбинация с достъпност и очен контакт.

 5. Останете позитивни 

Езикът на мозъка се състои от картини, звуци, чувства и – до по-малка степен – от мирис и вкус. Мозъкът много по-трудно възприема негативното от позитивното. Работете над развиването на положително възприятие.

Какви са останалите хитрини, с които ще впечатлим всеки за по-малко от 30 секунди четете в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com