Как се казват най-често послушните и непослушните деца?

29365
Как се казват най-често послушните и непослушните деца?
Снимка: Декатолон

Децата с имена Джейкъб, Даниел, Ейми и Ема са най-непослушни. Ела, Уилям, Оливия и Джошуа пък слушат най-много. Това показват резултатите от британско изследване, проведено чрез имената на повече от 63 000 ученици относно тяхното поведение в училище и получените награди, предаде БГНЕС.

Децата с най-добро поведение се казват Джейкъб и Ейми, следвани от Джорджия и Даниел. Момичетата с имена Ела и Бетъни и момчетата, които се казват Джоузеф и Камерън, са най-непослушни. Палави са също така Уилям, Джейк, Джошуа и Джейми, а сред момичетата – Елинор, оливия, Лаура и Холи. Послушни са Ема, Грейс, Шарлът и Софи при момичетата, а при момчетата – Томас, Джеймс, Адам и Хари.

Нови изследвания откриват връзката между имената и поведението в обществото, но родителските умения на мъжете и жените имат най-голям ефект върху бъдещето развитие на децата.

Децата с име Елинор е 100 пъти по-вероятно да учат в университета Оксфорд, отколкото момичетата, които се казват Джейд, смята икономистът Грегъри Кларк. В Оксфорд вероятно ще отидат още Питър, Ана, Елизабет, Ричард и Джон, а най-рядко срещаните имена в това учебно заведение са Стейси, Конър, Брадли, Кейли, Шанън и Шейн.

Над 1 млрд. деца по света стават жертва на насилие всяка година

Между 500 милиона и 1,5 милиарда деца по света стават жертва на различни форми на насилие всяка година. Това е заявила пред РИА Новости...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com