Каква по-голяма награда може да получи човек, от любовта на една котка!

52271
Каква по-голяма награда може да получи човек, от любовта на една котка!
Снимка: Gettyimages

На днешната дата в САЩ се чества Националният ден на котката, съобщи Daily mirror.

Празникът си има сайт, който започва с цитат от Дикенс: "Каква по-голяма награда може да получи човек, от любовта на една котка!".

Изумителни факти за животните и техните малки

Животните са чудни същества, които често много приличат на нас хората по това как се отнасят към малките си. Природата е невероятна, а ...

Националният ден се чества в САЩ на всеки 29 октомври от 2005 година насам. Той е замислен от Колин Пейдж, известна защитничка на животните и авторка на книги за домашни любимци. Целта на инициативата е да могат котките да си намерят домашно огнище и грижовни стопани.

На днешния ден най-добрият подарък, който може да се направи на някоя писана, е да бъде осиновена. Всяка година в САЩ в приюти за животни са изоставяни около 4 милиона котки. Един до два милиона от тях биват евтаназирани.

Американските стопани на тези животни са насърчавани в празничния ден да закупят играчки и лакомства на своите домашни любимци и да ги дарят с много ласки. Котките често са подценявани за сметка на кучетата. Но не трябва да забравяме, че те са прекрасни компаньони, лекуват високото кръвно на своите стопани, дават своята безрезервна любов и съчувствие и предупреждават домакинствата за надвиснали опасности, пише вестникът.

Проблемът е актуален и у нас. През последните години, благодарение на намаляването на бездомните кучета, броят на котките по улиците нарасна. Не са редки и случаите, когато "стопани" изхвърлят новородени котета на улицата или директно в кофите за боклук.

Акушерските способности на маймуните

Китайски учени са документирали детайлно изключително рядко събитие - как женска маймуна лангур доброволно помага на друга да роди бебе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com