Какво има в краката на тази жена?

27927
Какво има в краката на тази жена?

Престижният медицински журнал New England Journal of Medicine публикува историята на 65-годишна жена от Южна Корея, в чиито крак буквално бе открита златна мина под формата на стотици иглички, направени от благородния метал.

Феноменалната находка бе направена с помощта на рентгенова снимка, заснета по време на преглед в болницата. Анонимната жена страда от остеоартрит - състояние, при което хрущялът и костите на ставата деградират и този процес става причина за болки и скованост. Преди време пациентката е вземала болкоуспокоителни и противовъзпалителни лекарства, но те й причиняват стомашен дискомфорт. Това я кара да преустанови приема им и да се обърне към алтернативната източна практика акупунктура.

Жената с най-брутално име!

Дженис Локелани Киеханайкукауакахихулихиикфхаунаеле! Това е цялото име на жена родена на Хавайските острови. Министерството на транспо...

Идеята зад този похват със съмнителна ефективност е, че забиването на игли в определени точки от тялото балансира потока на енергията чи в меридианите на тялото.

Съвсем очаквано, науката до момента не е успяла да установи наличието на каквито и да било хистологични или физиологични доказателства за съществуването на меридиани и чи у човека, както и за това, че акупунктурата е по-ефективна от плацебо при редица здравословни проблеми.

По време на третирането на корейката, предполагаемо направените от злато игли са нарочно оставени от акупунктуриста в тъканта, за да "продължат да действат".

Мнението на съвременната медицина обаче е, че оставянето на каквито и да било чужди обекти в тялото могат да доведат до възпаления, абсцеси и инфекции. Затова, каквото и да поставяте в тялото си, вадете го оттам своевременно.

Обикновени хора със суперсили

Мнозина са мечтали поне в детството си да имат суперсили. Повечето от нас трябва обаче да се примирят с действителността, но има няколк...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com