Какво трябва да направим, за да имаме късмет

143424
Какво трябва да направим, за да имаме късмет

Американецът Ричард Уайзман дълго изследва хора с успехи, отдавани на късмет в живота, за да разбере кое е общото помежду им. След това обобщил изводите в книгата Luck Factor. В нея обяснява приципите, които според него всеки човек може да използва, за да привлече късмета на своя страна..

1. Увеличи възможностите пред себе си. Логично е. Ако се затваряш вкъщи, колко вълнуващи, приятно изненадващи неща ще ти се случат?! Определено по-малко, отколкото ако излезеш. Когато ти се отдаде шанс за нещо, което да те разтърси, хвани шанса. Късметлиите създават, забелязат и реагират на възможностите, които им се откриват. Определени типове личности имат повече късмет, защото си създават определени сценарии, с които увеличават възможностите пред себе си и така късметът им нараства. По-голям късмет изглежда имат екстровертите, които обичат да прекарват повече време с други хора; по-спокойните, които е по-вероятно да забележат и да се възползват от възможности; отворените за нови изживявания.

КЪСМЕТЧЕ: Намисли си число от 1 до 21 и надникни

Късметчето ви днес се крие в едно от числата от 1 до 21 - намислете си някое и вижте какво ви се пада. Запомнете го добре, ние ви пожел...

2. Вслушвай се в интуицията си. Хората с повече късмет са се доверили на интуицията си в повече житейски ситуации, отколкото останалите. Техните решения са основани на добро предчусвствие. 90% са се доверили на интуцията при избора на личен партньор. 80% казват, че тя е изиграла жизненоважна роля за успеха им в кариерата. 20% смятат, че стя е важна за вземането на финансови решения, сочи проучване на Ричард Уайзман.

3. Очаквай добро бъдеще. Чисто и просто – бъди оптимист. По-вероятно е човек да опита нови неща и да се възползва от възможности, ако вярва, че накрая всичко ще проработи добре. Късметлиите са уверени, че е най-вероятно следващият им уикенд да бъде незабравим. Че имат реален шанс да постигнат поне една от големите си житейски амбиции. Дори когато шансовете за успех изглеждат малки. Правилото е „повярвай, че имаш късмет и наистина ще се сдобиеш с повече такъв спрямо другите“.

4. Превърни лошия късмет в добър. Хората с късмет всъщност невинаги имат такъв, но се справят с несполуките различно от останалите. Те виждат положителната страна на лошия си късмет. Убедени са, че всяка злополука в дългосрочен план ще доведе до ситуация, която ще работи за тях най-добре. Не размишляват дълго върху несполуката. Вземат конструктивни мерки да я предотвратят в бъдеще.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com