Китай не праща гигантски панди до Малайзия заради изчезналия самолет

20018
Китай не праща гигантски панди до Малайзия заради изчезналия самолет

От Китай се страхуват да изпратят две гигантски панди до Малайзия след трагедията с изчезналия на 8 март малайзийски самолет.

Двете гигантски панди трябваше да пристигнат в Малайзия на 16 април. Но трагедията със самолета обтегна отношенията между Пекин и Куала Лумпур, които си отправиха редица критики за това как се водят издирвателните операции. Поради тази причина сега Пекин е решил да прати пандите вероятно в края на май, съобщи малайзийският министър на околната среда Паланивел Говиндасами.

Китайски кораб е прихванал сигнал от изчезналия самолет?

Китайският патрулен кораб Haixun 01, издирващ изчезналия малайзийски самолет, е прихванал пулсации на честота 37.5kHz в южната част на ...

Той добави, че китайците искали първо да бъдат открити черните кутии на машината и от тях да се разбере какво се е случило на борда й.

Китай от дълго време практикува така наречената дипломация на пандата, като изпраща гигантски панди, които са застрашен вид, на най-различни страни, за да илюстрира добрите си връзки с тях или подобряването на отношенията си с тях.

Двете гигантски панди, пратени от Пекин на Куала Лумпур, трябваше да ознаменуват 40-годишнината от установяването на двустранни отношения. Двете панди трябваше да живеят в Малайзия за 10 години и после да бъдат върнати в Китай.

Източник: БТА

Издирването на малайзийския самолет може да е най-скъпото в историята

Издирването на мистериозно изчезналия полет MH370 на „Малайзия еърлайнс” вероятно ще бъде най-скъпото в историята на авиац...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Знаете ли с какво се хранят охлювите?
Знаете ли с какво се хранят охлювите?

Охлювите напоследък се превърнаха в доста популярни домашни любимци. Те са интересни за отглеждане и непретенциозни към изхранването си. Сред...