Кмет в САЩ поиска арест заради фалшив профил в Twitter

24701
Кмет в САЩ поиска арест заради фалшив профил в Twitter

Любопитна заповед издададе кметът на американския град Пеория, щатата Илинойс. Джим Ардис поиска от полицията да арестува мъж, който е създал фалшив профил в Twitter на негово име.

36-годишният Джейкъб Елиът регистрирал в микроблогинг мрежата профил @Peoriamayor, от който пускал лъжи за кмета. Елиът написал, че Ардис редовно си поръчва проститутки, дрогира се и „използва груб и неприемлив език”, пише Yahoo News.

Социалните мрежи намаляват желанието за сериозна връзка

Хората, които са често активни в социалните мрежи, особено в Туитър, не са моногамни, по-често изневеряват и се разделят с партньорите ...

Още преди полицията да реагира, Twitter блокира профила. Все пак силите на реда арестували Елиът, но не заради фалшивия профил. Оказало се, че в къщата му има марихуана. В неуместната шега участие взел и 28-годишният Джон Даниелс, който признава, че очаква да му бъдат повдигнати обвинения, макар че властите засега не декларират такова намерение.

Случаят с Ардис получи внимание и от „Уикипедия”, където той е включен в т.нар. „Стрейзънд ефект”. Това наименование описва опитът на публична личност да прикрие нещо нелицеприятно за себе си, в резултат на което случката става още по-популярна главно заради действията на засегнатия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com