Кое е най-продаваното цвете в България?

25262
Кое е най-продаваното цвете в България?
Снимка: Thinkstock

Хризантемата е най-продаваното цвете в България, каза днес флористът Ивайло Иванов при откриването на изложението "Гранд Флора" във Варна.

По думите му причината на челната позиция да не е символичната за страната ни роза е цената на двете цветя.

Над 6000 цветя са засадени в центъра на Свищов

Над 6000 цветя са засадени в центъра на Свищов, като част отпролетната кампания за обновяване на градския облик, съобщиха от общинската...

Българите все още нямат флоралната култура на гражданите от западните страни, посочи Иванов. Според него хората трябва да научат повече не само за аранжирането на букети, но и за украсата на терасите си. Флористът посочи, че една от актуалните тенденции е на балкона да се аранжират цветя със зеленчуци и ягоди. На всяка тераса е хубаво да има и поне едно сандъче със свежи подправки и билки, допълни Иванов.

Производството на цветя в страната се развива все по-добре,  e мнението на флориста. Според него българският разсад е много качествен и устойчив, на разумни цени, макар че цветарите не получават субсидии като земеделски производители.

На изложението във Варна участват над 40 производители и вносители от цялата страна. Специален акцент са 12 ефектни авторски аранжировки на флористи от София, Велико Търново, Добрич, Трявна, Пловдив, Бургас. В рамките на изложението Асоциацията на флористите в България ще проведе семинар-демонстрация за аранжиране на цветни композиции и букети, както и национален конкурс за млади флористи.

Източник: БТА

Магнолиите са хит на изложбата "Цветна пролет" в Пловдив

Магнолиите са един от хита на тазгодишната Специализирана изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com