Колко дни годишно преминават в приспиването на децата

34186
Колко дни годишно преминават в приспиването на децата
Снимка: Getty Images / Guliver

Родителите губят еквивалента на осем дни годишно във вечерни "битки" с децата, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания от сайта OnePoll.

Всеки родител знае колко трудна задача е приспиването на подрастващите. Вместо да си лягат мирно и кротко, малчуганите разполагат с цял набор от извинения, за да отложат неприятния момент - от "Ходи ми се до тоалетна" до по-съвременното "Очаквам телефонно обаждане".

Какво не знаем за ролята на бащата

Традиционно на бащата се гледа като на родител № 2. Означава ли това ,че бащата е по-малко значим? В действителност ролята на бащата в ...

Данните от настоящото проучване показват, че родителите губят средно 32 минути всяка вечер - или еквивалент на осем дни годишно, в опити да накарат децата да си легнат. За много от възрастните този момент от деня е по-стресиращ дори от работата или пътуването с обществен транспорт.

Битката не приключва с лягането на малчугана - 40 на сто от родителите се връщат в детската стая още три пъти и изминават 18 метра всяка вечер - еквивалент на ежеседмично изкачване на Биг Бен.

Половината от родителите, участвали в допитването, споделят,че им е особено трудно да върнат децата към обичайните им навици след лятната ваканция. За да помогне на родителското тяло във вечерната борба с потомството или като награда за добро поведение, компания "Дисни Ю Кей" предлага нова услуга - специално телефонно обаждане за лека нощ от любими герои като Мики Маус, Мини Маус, Пепеляшка или Джейк и пиратите от евърленд.

 

Всяко възпитание вреди

Внимавайте с какъв тон  и какво казвате на детето си, защото гласът ви ще звучи в главата му през целия му живот. Гласът на Алис М...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com