Конкурс „Мис Хитлер“ шокира Русия

37178
Конкурс „Мис Хитлер“ шокира Русия
Снимка: В Контакте

Конкурс за красота на нацистка тематика шокира Русия. Оказва се, че в социалната мрежа „ВКонтакте“ надпревара, наречена „Мис Хитлер 2014“, набира участнички. Момичетата са окуражавани да качват свои селфита и да обясняват защо мразят евреите и защо почитат Третия райх и нацисткия лидер Адолф Хитлер, съобщава The Daily Mail.

Конкурсът се провежда в рамките на групата „Хитлер“ във „ВКонтакте“. До момента 14 млади неонацистки от Русия и източноевропейски страни са пожелали да участват. Тази, чиито снимки съберат най-много харесвания, ще стане победителка. Наградата пък е скъпо бижу.

Твърде арийско за вашия вкус?

Производителят на перилни препарати Proctor&Gamble трябваше да се извинява на клиентите си в Германия. Причина за това стана лини...

Различни са описаните мотиви. Катя Шредова (на снимката) от Беларус например е написала, че „обожава“ Хитлер, тъй като той бил „склонен да експериментира с хора“. Украинката Ирина Нагребетская пък смята, че „на Хитлер му е бил даден вечен живот“. Според Екатерина Матеева от Санкт Петербург „вярванията на Хитлер са гениални и верни, особено това, че расите са различни по интелигентност“.

Конкурсът предизвика силно възмущение в други социални мрежи като Twitter, където хората го обявиха за пример за все още съществуващите антисемитски настроения по света.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com