Котка-авантюрист оцеля заклещена в комин 6 седмици

18778
Котка-авантюрист оцеля заклещена в комин 6 седмици

Котка оцеля по чудо, след като прекара шест седмици заклещена в комин.

Късметлийката на име Клоуи изглежда е скочила в комина от покрива на дома на стопаните си 75-годишната Мариан и 74-годишният Патрик Ууд от Стоубъро, Великобритания. Това е се случило непосредствено след заминаването им на почивка в Австралия и Виетнам през декември миналата година.

Котка-герой спаси подхвърлено бебе (Видео)

Бездомната котка Маша от руския град Обнинск стана герой в световните медии. Целият свят разбра за героичния ѝ подвиг, след като писан...

Когато се върнали шест седмици по-късно, двамата открили полуживата 7-годишна Клоуи, след като чули едва доловимото й мяукане в запечатаната камина.

Преди да заминат в чужбина, стопаните уредили за питомката им да се грижи съседка, която да я храни през деня и вечер да я пуска навън. Авантюристично настроеният домашен любимец обаче решила да проникне в къщата и изчезнала от погледа на натоварените с грижата за нея комшии, които я търсили безуспешно цяла седмица. Мариан дори изпратила снимка, която съседите да използват в обява за търсене на изчезналото животно.

Едва след завръщането на стопаните й загадката се разрешила.

Мариан и Патрик Ууд открили полуживата Клоуи в запечатаната камина. Котката приличала на скелет, след като изгубила половината от телесното си тегло. Шансът й за оцеляване бил оценен на 50/50. Това става ясно от информацията на БТА, която се позовава на Daily Express.

Котката с две лица, Франк и Луи, почина на 15 години

След раждането си известната котка получава две имена по обясними причини. Тя се е появила на този свят с две лица, два носа, две усти...

Във ветеринарния кабинет Клоуи била поставена на система и хранена с малки количества храна, за да възвърне постепенно силите си. За всеобща радост котката вече е достатъчно възстановена, за да се прибере у дома.

"За да оцелее, Клоуи е използвала наведнъж осем от деветте си живота", казва стопанката й Мариан Ууд.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com