Крадци направиха наводнение в сградата на германското външно разузнаване

17256
Крадци направиха наводнение в сградата на германското външно разузнаване
Снимка: БГНЕС

Бъдещата сграда на германското външно разузнаване (BND) се наводни, след като крадци задигнаха крановете за вода в сградата, предаде БГНЕС.

Според медиите в страната нелепия инцидент ще струва няколко милиона евро в щети, а някои издания в Германия вече го кръстиха Watergate – по името на едноименния скандал в САЩ, но и игра на думи, където "water" означава вода.

Неидентифицирани взломаджии са успели да влязат в силно охраняваната сграда в центъра на Берлин и са изтръгнали крановете за вода на четвъртия, петия и шестия етаж в коридор, който води към централната част на комплекса. Все още не е ясно дали крадците са имали някакъв скрит мотив понеже откраднатите кранове са оценени на едва няколкостотин евро. Те не биха оправдали усилията за взимането им, тъй като сградата се охранява от частна фирма и денонощно е наблюдавана от десетки видеокамери.

Това обаче не е първият случай на нередности в сградата на тайните служби. През 2011 г. бяха откраднати плановете на новата щабквартира.

Инцидентът може да забави за пореден път местенето на разузнавателното управление от настоящия му дом в Бавария, откъдето техниката, както и 3000 служители трябва да пристигнат в Берлин през 2017 г.

Снимка: Архив

Кметът на Одрин няма да съди България заради наводненията

Кметът на Одрин Реджеп Гюркан няма намерение да съди България заради щетите, причинени от наводненията от придошлите води на Марица пре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com