Кучетата пишкат по оста север-юг... и други антинобел открития

34859
Кучетата пишкат по оста север-юг... и други антинобел открития

На церемония в Харвардския университет бяха раздадени годишните Антинобелови награди, които удостояват най-безумните научни разработки по света, съобщиха световните агенции.

Десет екипа от 5 континента яха отличени на 24-та церемония в театър "Сандърс" на престижното учебно заведение в Бостън. Наградата за физика отиде при японски екип, който подробно изследвал триенето между банановата кора и случайно стъпилата на него подметка.

Учените установиха причините за шизофренията и 8 нейни разновидности

Шизофренията има осем разновидности, като всяка една от които е обусловена от своя вид генетично разстройство. До този извод са стигнал...

Антинобела за неврология грабна смесен канадско-китайски колектив, проучил какво се случва в човешкия мозък, когато се сблъска с изображението на Исус Христос върху печена филийка.

Наградените, които всяка година пристигат на церемонията на собствени разноски, имаха по две минути отпуснато време за благодарствено слово. Осем-годишно момиченце следеше строго да не се прекрачва този лимит.

Призът в областта на психологията удостои научните дирения на трима изследователи - американец,британец и австралиец. Те направили научен пробив, като установили, че хората, които си лягат късно, тъй наречените "нощни птици", са по-големи манипулатори и по-големи нарциси от ранобудниците.

В областта на общественото здравеопазване бе удостоена разработката на смесен чешки, японски и американски екип, който изследвал дали е опасно за психичното здраве на хората отглеждането на котка.

Антинобелът по биология отличи анализа на германски, замбийски и чешки учени, който установи, че когато кучетата извършват естествените си нужди, те задължително се ориентират по оста Север-Юг. В дисциплината за арктически науки германец и норвежец се сдобиха с приз, след като тестваха реакциите на елените, когато видят хора, дегизирани като бели мечки.

Откриха рядък хибрид между овца и коза

Във ферма в Дайдероде, Централна Германия, живее шестмесечно животно, което е хибрид между овца и коза, съобщи ДПА. Малкото определено ...

С Антинобелова награда за икономика бе отличено цяло правителство, италианското. Става дума за местния Национален статистически институт, който предложи и осъществи инициативата всяка страна от ЕС да включи в официалните си отчети размера на приходите от проституция, продажба на наркотици, контрабанда и други нелегални дейности.

По традиция антипризовете бяха раздадени от петима истински Нобелови лауреати.

Смешната церемония бе учредена през 1991 г. от Марк Ейбрахамс, основател и редактор на списанието "Годишник на невероятните изследвания" и няколко университетски организации от Харвард и Радклиф. Ако не бяха тези престижни отличия, някои от най-странните научни изследвания щяха да останат в забвение.

"Целта на тези награди е да бъде почетено необичайното творчество и богатото човешко въображение, както и да се стимулира интересът на хората към науката, медицината и технологиите", споделя Ейбрахамс.

На тазгодишната церемония се състоя и премиерата намини-операта в три акта "Това, което ни изяжда". Нейният сюжет се върти около възможността хората един ден да се хранят само с хапчета. В главните роли взеха участие сопраното Мария Феранте и баритонът Скот Тейлър. Хорът на микробите беше съставен от десет изследователи по биомедицина от региона на Бостън.

Ходенето пеша до офиса премахва стреса

Отиването до работата пеша или с колело е полезно не само за физическото състояние. Тази физическа дейност подобрява самочувствието кат...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com