Любящо семейство и домашен любимец = щастлив живот

22344
Любящо семейство и домашен любимец = щастлив живот

Учените не престават да търсят пътя към дългия и щастлив живот.

Американско изследване установи, че любящото семейство, пълноценните отношения и притежаването на домашен любимец са ключът към дълготрайно щастие.

72-годишна изследователска програма, в рамките на която били наблюдавани 268 мъже от младостта до старостта им, стигна до извода, че успешният брак и близките отношения са ключът към щастлив живот. Връзката между приятели и семейство е много по-важна, отколкото всички придобивки, наследени с раждането, като богатство или класа, става ясно от изследването.

Учените, които започнали програмата през 1940 г., установиха, че любящото семейство и съпруга е "много по-важно от притежанието на доверителен фонд или роднинство по права линия с член на Камарата на лордовете", предаде БГНЕС. Ръководителят на изследването на учените от Харвардския медицински университет Джордж Вайлант заяви, че според резултатите от него мъжете, които имат пълноценна връзка, са с по-дълга средна продължителност на живота.

"Откритието за щастието е, че щастие е грешната дума. Правилните думи за щастие са емоционална интелигентност, връзки, радост и устойчивост. Щастието е много близо до хедонизма и късмета", посочи Вайлант.

Той уточни, че само четирима от 31 самотни мъже, участвали в изследването, все още са живи днес спрямо над една трета от мъжете с добри връзки. В проучването участвали млади, бели, здрави мъже, втори курс в колежа. То започнало през 1940 г и продължава до днес.

Редактор: Десислава Симова

Коя е идеалната възраст за брак?

Ако сте се чудили коя е най-подходящата възраст за брак и дали сега е моментът, то ново изследване ще ви помогне бързо и лесно да откри...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com