Любовта на мъжа се провокира от храната, но защо?

93113
Любовта на мъжа се провокира от храната, но защо?
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Поговорката, че „любовта на мъжа минава през стомаха” е изключително достоверна, поради причинно-слествените взаимодействия, които се случват в мъжкия мозък.
Науката е единодушна, мъжкият и женският мозък имат различно устройство и работят по различен механизъм, съобщават от foodpanda.

Мозъкът на мъжа работи на честоти различни от тези на жените. По същество, в него е заложен от хилядолетия вроденият инстинкт на идеалния ловец. За съжаление, съвременната действителност налага мозъкът на силния пол да работи и на други честоти и да развива и други заложени, но не достатъчно развити вродени инстинкти. Това, което липсва на жените е, това което е заложено за мъжете – пространствено мислене, силно развито чувство на ориентация, засилено абстрактно мислене. За разлика от дамите, при мъжете няма директна връзка между центъра на емоциите и центъра на речта. Това обяснява факта защо им е толкова трудно да изразяват чувствата си.

Вечеря за запознанства или новият начин да срещнеш интересни хора

Все по-популярни стават различните формати за запознанства, чрез които се опитваме да разчупим рутината на ежедневието и да излезем изв...

Оказа се, че това не е пречка, за по-изобретателните дами, които знаят как да получат любов и признание от половинките си. Пътят към мъжката емоционалност минава през техния стомах. Изумително е как една лазаня би провокирала невроните в мъжкия мозък, така че след консумирането и той да се превърне в най-чувствителния човек на земята. Но какво носи храната на мозъка, така че да го кара да работи на честоти неприсъщи за неговото нормално функциониране? Въпросът е не толкова научен, колкото психологически, съобщават от foodpanda.

Най-голямата платформа за доставки на храна, направи проучване сред редовните си клиенти от женски пол.
Данните от изследването показаха, че след поръчка на храна от любим ресторант, 21% от мъжете са значително по-доволни, отколкото ако техните съпруги са сготвили храната във вкъщи. Какво се е случило в техния мозък – усетили са, че са били „поглезени” от нежните си половинки, които знаят какво точно да поднесат за вечеря, така че мъжът им да бъде истински доволен и да усети, че е специален. Реакцията е да върнат жеста към съпругите си.

62% от мъжете биват съблазнявани с така наречените „афродизиаци”.

При този тип представители от мъжкия пол, храната не трябва да бъде просто храна, а да ги стимулира и провокира. Дамите твърдят, че след поднасянето на такъв тип деликатеси забелязват драстична промяна в поведението и отношението на техните партньори. Разбира се наблюдава се повишаване на либидото, в слествие на което се повишава и желанието за интимна близост.

Вечерите на свещи са полезни за сърцето

Романтичните вечери на свещи са полезни за здравето, тъй като при тях от горенето се отделят полезни за сърцето соли, пише в. "Дейли ме...

За съжаление при 17% от мъжете, дамите не могат да установят драстична промяна и отбелязват, че цялата магия на чувственост трае едва няколко минути, докато храната в чинията не свърши. Ефектът не е продължителен.

И  все пак от трите изследвани групи става ясно, че храната провокира процеси в мозъка на мъжа, които са проводник между центъра на емоциите и центъра на речта и действията на силната половина на човечеството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com