Мобилен ТИР-изтрезвител ще помага на препилите по празниците

20804
Мобилен ТИР-изтрезвител ще помага на препилите по празниците
Снимка: Thinkstock

В Бристол беше пуснат първият от десетте мобилни ТИР-изтрезвители, които да помагат "в движение" на препилите британци по време на коледните и новогодишни празници, съобщи в. "Дейли мейл".

Камионите ще обикалят страната и в тях могат да бъдат настанени едновременно 11 души с остра форма на алкохолно опиянение. Те са обслужвани от медицински екипи, които следят за здравословното състояние на прекалилите с почерпките по празниците. Подвижните изтрезвители ще поемат част от клиентелата на стационарните заведения.

Капитан Петко войвода - легендарният защитник на Родопите и Беломорска Тракия

Няма българин, който да не е слушал героичната песен за подвизите на Капитан Петко войвода - революционера, посветил се на освобождение...

Те бяха кръстени от населението "танкове за пияници", но вътрешното им обзавеждане няма нищо общо с бронираните машини. Те са луксозно оборудвани с кушетки и медицинска апаратура, мивка, тоалетна и два душа.

За по-буйните пияници са предвидени и специални кресла с ремъци за привързване. Проектът на подвижните т.н. Възстановителни Центрове от Алкохола е на стойност 5,5 милиона британски лири. В ТИР-овете има кислородни апарати, електрокардиографи и апаратура за кръвни тестове. Те могат да бъдат изпратени по спешност в болничните заведения, ако се наложи хоспитализация на по-тежките случаи на алкохолно отравяне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com