Моята Еко Коледа

28797
Моята Еко Коледа

Трябва ли всяка година да превръщаме дните преди Коледа в истерично свръхпотребление, резултатът от което е придобиването на ненужни вещи, свръхконсумация на нездравословни храни, тонове боклуци и отчуждаване от близките ни хора пред телевизoра? Смисълът на Коледа не е ли точно в обратното – празник на новото начало, плодородието, здравето и взаимовръзката ни с Майката Природа? Традиция, която повелява да положиш зрънцето на надеждата, от което да се роди нещо добро, нещо здраво, нещо красиво?

„Сдружение Устойчиво Общество” с партньорството на otnishtoneshto.com и organichno.com ви канят на един необичаен Коледен био&еко базар с работилници от 14 до 16 декември 2012 в зала на бул. „Тотлебен” № 38, София.

43% от хората купуват сами коледните си подаръци

Магията на коледния подарък може би губи силата си. Хората все по-често предпочитат сами да избират подаръците си, за да не се затруп...

Събитието е продължение на живо на Facebook инициативата "Моята Еко Коледа" от миналата година. Тази година събитието отново е насочено към потребителите, стремящи се към устойчив начин на живот и ще обедини:

* Коледен базар на био и еко стоки във фоайето на театъра;

* Фермерски пазар на биологична и местна продукция, предложена от гражданското движение Хранкооп;

 

* Кулинарни работилници за здравословни и традиционни коледни ястия, както и детски занимания за приготвяне на храна.

Нов моден хит: Коледна елха във формата на рокля

Ако досега дамите носеха рокли, имитиращи коледни елхи, за да бъдат в тон с коледното настроение, то сега нова мода залива САЩ - коледн...

*Работилници за подаръци и декорации от естествени и рециклирани материали;

* Коледни събития на „зелените” фирми за потребителите

„Моята Еко Коледа” не е обичаен базар, а гражданска анти-„шопинг” инициатива, която ще предложи по-устойчива алтернатива на потребителите по време на „Голямото коледно пазаруване”.

Наред с биологичните и екологични стоки, събитието ще бъде наситено с работилници за посетителите, които да дават идеи за домашна подготовка на празничната вечер и такива за ръчно изработване на коледни украси и подаръци от естествени или рециклирани материали. В кулинарен център майстори на вегетарианската и здравословна кухня ще готвят заедно с посетителите коледни ястия и не само... Акцент ще бъде детското хранене, като ще се приготвят здравословни импровизации на любимите junk foods, целта на което е по-добро разбиране на децата и техните родители за качеството на храната.

От днес започва предколедния стрес

Остават още шест седмици до Коледа, но за мнозина притесненията около подготовката на празника или липсата на такава ще започне от дн...

В страничната зала през трите дни ще се организират непрекъснато творчески работилници, където с помощтта на арт-дизайнери посетителите ще могат да съберат идеи и да изработят сами коледни играчки и украси за елха, бижута, персонални подаръци с лично послание, картини и пана на коледна тематика – всичко от естествени и рециклирани материали.

Събитието ще предложи и живи коледни дръвчета в саксии.

Хората, решили да празнуват Коледа със съзнание за устойчивост, ще могат да отнесат у дома не само екологична храна и подаръци, но много идеи за домашното приготовление, материали, за да го осъществят, вдъхновение и насърчение, че не са сами в стремежа си за истински празник.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

С какво се храни лисицата?
С какво се храни лисицата?

Въпреки че лисицата е хищник, нейното меню е твърде богато, като е разнообразено и с растителни съставки. Разбира се, в основата му, така или иначе,...