Момиче иска ампутация на крака, за да тича като Писториус

37143
Момиче иска ампутация на крака, за да тича като Писториус
Снимка: Getty Images / Guliver

15-годишна британка иска да бъде премахнат крака ѝ, за да може да тича по-бързо и да участва в параолимпийските игри.  По-рано момичето е претърпяло ампутация на единия крак по медицински причини. Даниел Брадшоу е с вродено заболяване и на двата крака.

В детската си възраст тя е претърпяла 12 операции и след това е могла да ходи единствено с помощта на патерици.

Съдът оневини Писториус за предумишлено убийство

Съдът по делото на Оскар Писториус реши, че убийството на Реева Стеенкамп не е предумишлено, тъй като не може да бъде подминат факта, ч...

Когато била на 11 години Даниел шокирала семейството и приятелите си, когато успяла да убеди лекарите да ампутират болния й десен крак, за да може да изпълни мечтата си – да се занимава с лека атлетика, пише Daily Mail.

Когато й била поставена протеза тя вече не била зависима от патериците и инвалидната количка. Скоро след операцията момичето започнало да се занимава с лека атлетика, подражавайки на Оскар Писториус. Дори започнала да печели медали от състезанията.

Сега британката заявява, че двойното натоварване на неампутирания й крак й причинява болка и я прави по-бавна. Момичето иска да бъде ампутиран и този крак, за да може да тича по-бързо, благодарение на двете протези и да се състезава на параолимпийските игри през 2016 г. в Рио де Жанейро, Бразилия.

Бащата на момичето споделя, че в стремежа й да стане професионален спортист Даниел няма да позволи нищо да застане на пътя й – дори собственият й крак. Той е уверен, че дъщеря му ще постигне това, към което се стреми.

Психиатър получи сърдечна криза, отлагат делото на Писториус

Един от лекарите , които правят психиатричната експертиза на южноафриканския лекоатлет с ампутиран крак Оскар Писториус е получил сърде...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com