Мъжете издържали повече на болка от жените?

15120
Мъжете издържали повече на болка от жените?

Повечето хора живеят със схващането, че жените издържат повече на болка от мъжете. Даже често се твърди, че нито един мъж не може да издържи болките при раждане, които изпитват дамите, но това схващане бе опровергано от британски учен.

Той установил, че жените наистина са по-слабият пол, тъй като изследването им показало, че мъжете понасят повече болка и е по-малко вероятно да реагират на нея. Според установените стереотипи за двата пола мъжете реагират стоически, когато изпитват болка, докато жените проявяват по-голяма чувствителност, предаде БГНЕС.

В продължение на две години изследователят д-р Осама Ташани от университета Метрополитън в Лийдс привлякъл 200 британски и либийски доброволци, които трябвало да бъдат подложени на въздействието на болка. Според изследователя това е първото подобно проучване.

Участниците в изследването били прободени в ръката с едносантиметрова тъпа игла, а кръвоснабдяването в другата им вдигната ръка било ограничено, докато учените наблюдавали чувствителността, издръжливостта и желанието им да съобщават за болката.

Д-р Ташани казва, че мъжете имали по-висок праг на издръжливост на болка и съобщавали за по-малка болка от жените, независимо от националността си. Британските доброволци не могли да издържат на повече болка от либийските им колеги, но били по-склонни от тях да съобщават за нея.

Реакциите, основаващи се на половите стереотипи, били по-ясно изразени в Либия, отколкото във Великобритания, което показва, че полът и културата играят роля в начина, по който хората се справят с дискомфорта.

Според вас мъжете или жените издържат повече на болка?

Непривлекателните жени са по-щури в леглото

Красивите жени може да събират мъжките погледи, но се оказва, че представителите на силния пол предпочитат непривлекателни жени, защото...

Редактор: Десислава Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно